50 dkg liszt
25 g élesztő
1 evőkanál cukor
2,5- 2,7 dl víz (amennyit felvesz)
2 evőkanál olaj
vaníliaaroma
A sziruphoz:
20 dkg cukor
4 dl víz
2 evőkanál méz
10 dkg darált dió
Az élesztőt, a cukorral és 3 evőkanál meleg vízzel felfuttatjuk. 5 dkg lisztet egy tálba teszünk, az élesztős vizet hozzákeverjük, letakarjuk és 15 percen át pihentetjük. A többi lisztet, az olajat és a vizet is beledolgozzuk, jól meggyúrjuk a tésztát. Mikor összeállt, az aromával ízesítjük, letakarjuk és egy órán át pihentetjük. Mikor a tészta már megkelt, nagyobb darabokat tépünk belőle, majd lisztezett felületen hosszúkásra sodorjuk őket és nyolcasokat formálunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még 10 percet hagyjuk pihenni, majd 3 evőkanál cukrot elkeverünk 1 dl vízben és ezzel kenjük át a sütemények tetejét. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A cukrot, a vizet és a mézet egy edénybe tesszük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. A süteményeket hagyjuk, kicsit hűlni, majd minden oldalukat átkenjük a sziruppal és beleforgatjuk a darált dióba.
A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk, és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C fokon). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 25 dkg kristálycukrot a 6 tojássargaval 25 dkg Rama jól kikeverni, 25 dkg finomliszt, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 liter langyos tejjel lazitani, és hozzaadni a 6 t...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűVajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot, sütőport. Kikeverem a tojásokat. Összegyúrom, végül a csokit összevágva keverem hozzá. Olajos kézzel formázom meg. Sütési idő: Ne...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat, a sót, az eritritet és a vaníliaőrleményt robotgéppel sűrű krémes állagúra keverjük ( kb. 5 percig tartson ez a folyamat), majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a kók...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű