Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Piskóta:
- 5 db tojás szétválasztva,
- 5 ek víz,
- 15 dkg cukor,
- 125 g liszt,
- 3 dkg kakaópor,
- késhegynyi szalakáli,
Krémhez:
- 250 g mascarpone,
- 200 g habtejszín,
- 250 g étcsokoládé,
- csipet só,
- ízlés szerint díszítéshez eper,
A tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesre keverjük.
Kivajazott lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)
Rácsra téve kihűtjük a piskótát.
A tejszínt csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük a mascarponéban, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot és elkeverjük.
A piskótát tetszés szerint félbe vagy három lapba vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vele.
Ízlés szerint eperrel díszíthetjük.
A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A nedvesített asztalon 2 cm vastagon, csepp alakúra lapogatjuk a gesztenyemasszát, majd annak közepére helyezzük a domborúra formázott csokis piskótatölteléket. 2. Nedvesíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozom, hogy jól formázható masszát kapjak. Kisebb hengereket formálok a masszából, kókuszreszelékbe forgatom és tálcára sorakoztatom. Olvasztott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű