Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Piskóta:
- 5 db tojás szétválasztva,
- 5 ek víz,
- 15 dkg cukor,
- 125 g liszt,
- 3 dkg kakaópor,
- késhegynyi szalakáli,
Krémhez:
- 250 g mascarpone,
- 200 g habtejszín,
- 250 g étcsokoládé,
- csipet só,
- ízlés szerint díszítéshez eper,
A tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesre keverjük.
Kivajazott lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)
Rácsra téve kihűtjük a piskótát.
A tejszínt csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük a mascarponéban, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot és elkeverjük.
A piskótát tetszés szerint félbe vagy három lapba vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vele.
Ízlés szerint eperrel díszíthetjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst hideg vízben átmossuk, majd felforraljuk 4 dl tejben, 1 dl vízben. Hozzáadjuk a vaníliát, a kókusztejet, a cukrot és lassú tűzön, lefedve, olykor megkavargatva...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű