menu

Családireceptkönyv.hu

Vízen kullogó


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 10 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1.5 dl tej
1 dkg élesztő
2 db tojás
1 csipet só
2 evők. cukor
5 dkg zsír
12.5 dkg Rama
1 kg liszt

Elkészítés:


A meglangyosított tejben felfuttatom az élesztőt. Egy nagy tálban elkeverem a tojásokat, a sót, 1 evk. cukrot, a zsírt és a margarint, majd hozzáadom a lisztet és az élesztőt. Jól bedagasztom. A tésztacipót konyharuhára teszem, a ruhát négy sarkánál fogva összekötöm, majd egy nyújtófára akasztva, másfél óráig lógatom langyos vízzel telt edénybe. A víznek csak a tészta feléig szabad érnie! Ezután a tésztát kb. 10 dkg-os darabokra vágom és 1 mm vastag csíkokra nyújtom. A csíkokat szorosan rácsavarom egy-egy fakanálra, majd cukorban megforgatva tepsibe fektetem. Közepes lángon, forró sütőben egy órán keresztül sütöm. (A tepsit nem kell kizsírozni, így a cukor az alján karamellszerűen megpirul.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Orsi
Rácsos szilvás Paleo
Rácsos szilvás Paleo

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Boszorkányujj
Boszorkányujj

A lisztet a vajjal, cukorral, tojással és darált dióval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat hosszú, keskeny „ujjformájúra” alakítjuk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar linzertészta
linzertészta

Az átszitált lisztet, a porcukrot és a citromhéjat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg, kockára vágott vajat és a tojás sárgáját. A hozzávalókat eldolgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Briós rózsák
Briós rózsák

. Dolgozd össze jól a lisztet, a tojást, a tejben felfuttatott élesztőt (cukorral), a vanílás cukrot, az olvasztott vajat és a reszelt citromhéjat, majd keleszd 1 óra hosszát. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk