1/2 kg friss gyömbér
1 ½ csésze méz
1 ½ csésze szűrt ví
Mossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, ha szükséges. (Én személy szerint nem hámozom meg, csak alaposan ledörzsölöm.)
Szeleteljük fel nagyon vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra.
Tegyük egy kisebb serpenyőbe, és öntsük rá a mézet és a vizet.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a főzési hőmérsékletet.
Fedjük le és hagyjuk főni lassú tűzön 30 percig.
Vegyük le a fedelet és alacsony lángon további 30 percig hagyjuk főni, amíg a gyömbér meg nem puhul. (Ezalatt a szirup mennyisége kb. a felére csökken,)
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Szűrjük le a gyömbért egy szűrővel, és hagyjuk, hogy a szirup teljesen lecsöpögjön a gyömbér darabokról.
Miután teljesen lecsepegtettük, tegyük a gyömbér darabokat egy sütőrácsra, vagy sütőlapra és takarjuk le sütőpapírral. (Legjobb rácsra rakni.)
A gyömbért legalább 12 órán át hagyjuk száradni.
Tároljuk légmentesen záródó edényben, így elég hosszú ideig eláll.
A megtisztított cukkinit kb. 7-8 mm vastag karikákra szeleteljük, a magvas részt kivágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk állni. Egy tálkába lisztet készítünk a forgatáshoz. Egy ed...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűVálogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül. Forrósítsuk fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodrunk, bő forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 2. A rózsáira szedett brokkolit egy percre dobd lobogó forró vízbe, majd szűrd le és hűtsd vissza. 4. A brokkolit terítsd szét egy kisebb...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű