• 1 kg liszt
• 1 evőkanál só
• 0,5 dl tej
• 1 élesztő
• 2 dl tejföl
• 3 evőkanál olaj
• 2 tojás sárgája
az élesztőt felfuttatjuk, egy kis edényben langyosra melegítjük a tejet, egy csipet cukrot teszünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt, így fog szépen magától feljönni az élesztő csak idő kell neki,
a száraz összetevőket egy nagy műanyagtálba tesszük, majd a felfuttatott élesztőt beleöntjük a közepébe az egyéb folyékony összetevőkkel és szépen kidolgozzuk a tésztát,
amikor szép sima tésztát kaptunk akkor lefedjük egy konyharuhával és kelesztjük a tésztát kb. 1 óráig meleg helyen,
a tészta darabokat olajos felületen laposra nyújtjuk és bő forró olajban kisütjük,
A vajat közepes fokozaton lazítsuk fel. A porcukrot lassan adagoljuk hozzá, lassú fokozaton keverjük. Annyi cukor kell hozzá, hogy kemény, masszív állagot kapjunk. Keverjük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan mosd meg, de ne hámozd meg! Aztán szeleteld fel ujjnyi vastag karikákra. Sózd, és kedved szerint borsozd meg mindkét oldalát. A lisztet keverd össze a pirosp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNyilván kell hozzá tojás, egy elég, fűszerek ízlés szerint, egy evőkanál tej és némi krémsajt is feldobja a kis bögrés tojásunkat, de tehetsz bele pici mustárt, kis kocka sonkákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarpone sajtba belereszeljük a megmosott lime, citrom, és narancshéjat. Belereszeljük a csokoládé felét, hozzáadjuk a citrusok levét. Kóstoljuk, ha szükséges, ízesítsük egy k...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű