Hozzávalók: 1 tojás 100 g zsírszegény túró 60-70 g zabpehelyliszt édesítő (nálam kb. 15 g Diawellness négyszeres erejű édesítő ) Forgatáshoz: 15-20 g búzacsíra fahéj ízlés szerint (én két “nagy csipetnyit” tettem bele) por”cukor” (darált eritrit)
Read more at: http://fittkonyha.info/turonudli/
Ez egy másolt tartalom a http://FittKonyha.com weboldalról.
A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez függ a tojás méretétől, vagy túró állagától is. (Nekem most Lidl-s volt, ami szerintem olyan félig rögös, félig krémes állagú.) A tésztának olyannak kell lennie, hogy lehessen formázni, de azért nem olyan, mint egy gyúrt házi tészta. Tehát inkább túrós, mint lisztes. Ha ez a leírás alapján ezt valaki megérti…. : ) A lényeg, hogy kb. 60-70 g liszt elég kell, hogy legyen, nem kell hozzá több. A tésztából nudlikat formázunk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nagyon gyorsan elkészül, 1-2 perc elég neki. Amikor feljön a víz tetejére, akkor már elvileg jó. A búzacsírát elkeverjük a fahéjjal és száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, (ettől olyan jó diós illata, íze lesz a búzacsírának), majd beleforgatjuk a nudlit, a tetejét megszórjuk porédesítővel. Ha lett volna sárgabarack lekvárom, akkor azzal is megpakoltam volna, úgy akár már tiszta “zserbó-fílingje” is lehetne : ) Zabpehelyliszt helyett, szerintem bármilyen liszttel működik. A magliszteket kivéve, lehet, hogy azokkal is jó, de azok ugye valamennyire máshogy működnek. Szénhidrát és kalória: Az egész adag kb. 55 g ch és 510 kcal. 100 gramm kész nudli: 20 g ch és 188 kcal. (A darabszámtól most eltekintettem : ) )
Read more at: http://fittkonyha.info/turonudli/
Ez egy másolt tartalom a http://FittKonyha.com weboldalról.
A cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Vegyítsd a kettőt, majd az egészet keverd simára. A legjobb, ha kézi habverővel do...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Egy 22 cm-es piteformát kivajazunk és lisztezünk. 2. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojással gyorsan összegyúrjuk. 3. Lisztezett felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt, a tejet, a sót és a cukrot összekeverjük és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük. A kapott tésztát jól megdagasztjuk és két részre osztjuk. Ay egyik felléb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/photo/?fbid=430638635617247&set=pcb.430639268950517
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű