50 dkg túró
2 dl búzadara
3 egész tojás
1 kis pohár tejföl
10 dkg porcukor
gránátalmamag
A hozzávalókat jól összedolgozni. 3 órára a hűtőbe tenni. Majd vizes kézzel kis gombócokat formázni, forró vízben kifőzni. Ha feljönnek a víz tetejére, kiszedni. Mindjárt pirított zsemlyemorzsába tenni. Porcukorral, vaníliás cukorral megszórni, vagy porcukros tejföllel meglocsolni. Díszítésnek mehet gránátalmamag.
A hozzávalókat összekeverem, majd kikent, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, meggyet szórok rá, amit előtte liszttel lazán megszórtam(minden más gyümölccsel is lehet díszíteni), m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de már nem meleg vajat / margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször összeállítom a tésztát, a liszttel elkeverem a sütőport, elmorzsolom a vajat, hozzáadom a cukrot, sót, majd a tojások sárgájával és szükség szerint 1-2 ek. tejföllel összeg...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű