Tészta:
45 dlg liszt
1 sütőpor
1 csipet só
2 tojás
14 dkg vaj
12 dkg cukor
1,5 kanál ecet
5 evőkanál tej
Töltelék_
1 1/2-2 kg reszelt alma
cukor izlés szerint
1 kk fahéj
búzadara
1 tojás a kenéskez
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 lapban kinyújtjuk,
Az alsó lapot megszórjuk kis búzadarával,zsemlemorzsával. Rárakjuk a cukorral összekevert, kinyomkodott almát, megszórjuk fahéjjal, majd ismét egy kis búzadarával, a tetejére rárakjus a másik kinyúktott lapot. Megkenjük tojással, megszúrkáljus, 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.
elkészítés Előző este a pelyhet, a magokat és az aszalt gyümölcsöt kb. 1 dl vízbe beáztatjuk. Reggel hozzákeverjük a citromlét, a mákot és a mézet, valamint az idénygyümölcsöt....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA diót megpirítom és a lapítón a nyújtófával összetöröm A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad ezután óvatosan belekavar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVégtelenül egyszerű dolgod lesz, keverd össze a hozzávalókat, a sorrend szinte mindegy is, annyira kell csak odafigyelned, hogy azzal kezdd, hogy a cukrot simára kevered a tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű