3 doboz babapiskóta
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
4 db tojás
3 csapott ek kakaó
4 ek erős feketekávé
5 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
5 dkg rumos mazsola
1/2 dl rum
a bevonáshoz tejszínhab
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, a kakaót és egyenként a 4 tojást. A kerek tortaformát / jénait kibéleljük alufóliával és belerakunk két sor rumos tejben megmártott babapiskótát, a krémből rásimítunk 2-3 kanálnyit, megszórjuk mazsolával, mogyoróval, majd újból piskótát rakunk rá, addig folytatva, ameddig a krém tart. A tetejére piskóta kerüljön. Fedővel leszorítjuk a masszát és egy napig a hűtőszekrényben tartjuk.
Mielőtt felvagdaljuk, tortatálra borítjuk és tejszínhabbal vonjuk be.
1. A kalácsot felszeleteljük és egy szögletes tálba rakosgatjuk, a tojássárgákat kézi habverővel kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. A mazsolát a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent alaposan összekeverni, kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsiben, lenyomkodva, rövid ideig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet morzsoljuk össze a hideg vajjal, forgókéses aprítóban, adjuk hozzá a cukrot, sütőport, mandulát és a fűszereket. Ne spóroljunk a fűszerekkel, nagyon illatosra, ízesre jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 doboz lecsöpögtetett ananászbefőttet kivajazott tálba terítünk. Ráöntünk fél csomag sütőporral elkevert 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tej elegyét. 170 fokon kb. 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű