3 doboz babapiskóta
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
4 db tojás
3 csapott ek kakaó
4 ek erős feketekávé
5 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
5 dkg rumos mazsola
1/2 dl rum
a bevonáshoz tejszínhab
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, a kakaót és egyenként a 4 tojást. A kerek tortaformát / jénait kibéleljük alufóliával és belerakunk két sor rumos tejben megmártott babapiskótát, a krémből rásimítunk 2-3 kanálnyit, megszórjuk mazsolával, mogyoróval, majd újból piskótát rakunk rá, addig folytatva, ameddig a krém tart. A tetejére piskóta kerüljön. Fedővel leszorítjuk a masszát és egy napig a hűtőszekrényben tartjuk.
Mielőtt felvagdaljuk, tortatálra borítjuk és tejszínhabbal vonjuk be.
A vizet és a margarint feltesszük főni. Ha már a margarin elolvadt és forr, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd visszatéve a tűzre 2-3 percig még, álland...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatom. 2. A lisztet, cukrot, sót, tojást és a maradék langyos tejet egy tálba mérem és hozzáadom a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű