3 doboz babapiskóta
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
4 db tojás
3 csapott ek kakaó
4 ek erős feketekávé
5 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
5 dkg rumos mazsola
1/2 dl rum
a bevonáshoz tejszínhab
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, a kakaót és egyenként a 4 tojást. A kerek tortaformát / jénait kibéleljük alufóliával és belerakunk két sor rumos tejben megmártott babapiskótát, a krémből rásimítunk 2-3 kanálnyit, megszórjuk mazsolával, mogyoróval, majd újból piskótát rakunk rá, addig folytatva, ameddig a krém tart. A tetejére piskóta kerüljön. Fedővel leszorítjuk a masszát és egy napig a hűtőszekrényben tartjuk.
Mielőtt felvagdaljuk, tortatálra borítjuk és tejszínhabbal vonjuk be.
Elkészítése: A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A tejet lassan öntjük hozzá, így egy krémes tésztát kapunk. A tészta felét kivajaz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyókat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát egy kis edényben rumba áztatom (kb. egy órán át hagyom benne). A kandírozott gyümölcsöket és a mandulát apróra darabolom. A langyos tejet összekeverem a porcukorral, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz anyagokat jól összedolgozzuk, majd két cipóba osztjuk. Az egyikbe 3 evőkanál kakakóport szitálunk és eldolgozzuk. Kinyujtjuk a világos színű tésztát és erre helyezzük az ugyancs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű