200 g olvasztott, kihűtött vaj
600 g liszt
100 g porcukor
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
2 kg alma
cukor (tetszés szerint)
50 g vaj
1 teáskanál őrölt fahéj
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze az olvasztott vajjal. Tedd bele a porcukrot, a sütőport és a tojást. Gyúrd amíg összeáll és nem ragacsos. Csomagold fóliába a tésztát és 1 órára tedd hűtőszekrénybe. A tésztát oszd háromba és nyújtsd ki a tepsi méretére (35 x 25 cm).
A meghámozott almát reszeld le, tedd egy edénybe a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal együtt. Lassú tűzön párold meg. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tedd az első tésztalapot, simítsd rá a töltelék felét. Fedd be egy lappal, simítsd rá a maradék tölteléket és fedd be a harmadik lappal. 180 fokos sütőben süsd 40 percig. Hagyd hűlni, csak ezt követően szeleteld. Porcukorral megszórva kínáljuk.
A lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sü...
Elkészítési idő: 1 éjszaka + 1 ó Nehézség: NehézTésztához Összekeverjük egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport. Egy másik tálban kikeverjük a tojást a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, tejfö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és végül a vaníliát és a joghurtot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, rászitáljuk a jo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, citromaromát, majd a sütőporral elkevert lisztet (ha teszünk bele naranc...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz