tésztához:
25 dkg porcukor
25 dkg finomliszt
5 tojás
1 csg sütőpor
2 ek kakaópor
1 dl olaj vagy 10 dkg vaj
1 dl tej
1 csg vaníliás cukor
pudinghoz:
2 csg pudingpor
6 ek cukor
1 liter tej
a tészta tetejére:
1 nagy pohár tejföl
6 dkg cukor
1 csg vaniliás cukor
A pudingot érdemes jóval korábban elkészíteni, mert ki kell hűlnie.
A sütőt előmelegítjük.
A tojásfehérjét habbá verjük.
A tojássárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot géppel összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, sütőport, lisztet, kakaóport. Ezt is géppel összekeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjét óvatosan keverve (nem géppel) hozzátesszük.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd beleszaggatjuk a pudingot.
A sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. 30 perc, 180 fok)
Ha a tészta kihűlt a cukros tejfölt rákenjük a tetejére.
Tepsi mérete: Kb. 30X35 cm
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesalmát megtisztítjuk, meghámozzuk és tetszés szerinti szeletekre vágjuk. 10 dkg cukorból karamellt készítünk, amit a sütőformába csurgatunk. A karamellre rádobjuk a kis kockákra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsásra daráljuk, hozzáadjuk a vajat és a kakaóport. Összedolgozzuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A cukrot, a rumot és a mascarponét simára k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, valamint 4 evőkanál forró vizet...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű