menu

Családireceptkönyv.hu

KRÁTER SÜTI


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


tésztához:
25 dkg porcukor
25 dkg finomliszt
5 tojás
1 csg sütőpor
2 ek kakaópor
1 dl olaj vagy 10 dkg vaj
1 dl tej
1 csg vaníliás cukor

pudinghoz:
2 csg pudingpor
6 ek cukor
1 liter tej

a tészta tetejére:
1 nagy pohár tejföl
6 dkg cukor
1 csg vaniliás cukor

Elkészítés:


A pudingot érdemes jóval korábban elkészíteni, mert ki kell hűlnie.
A sütőt előmelegítjük.
A tojásfehérjét habbá verjük.
A tojássárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot géppel összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, sütőport, lisztet, kakaóport. Ezt is géppel összekeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjét óvatosan keverve (nem géppel) hozzátesszük.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd beleszaggatjuk a pudingot.
A sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. 30 perc, 180 fok)
Ha a tészta kihűlt a cukros tejfölt rákenjük a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tepsi mérete: Kb. 30X35 cm

KRÁTER SÜTI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Kefires lepény
Kefires lepény

A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a tojás sárgáját és az olajat, végül óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a kefirt. Kivajazott, lisztezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Mintás piskótatekercs
Mintás piskótatekercs

A minta tésztája: Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk 3 dkg cukorral, hozzáöntünk 3 dkg olvasztott vajat és 4 dkg lisztet. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy kemény legyen. Ezu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Egérke fánk
Egérke fánk

Olyan tésztát kell gyúrni, hogy se kemény ne legyen, se lágy. Legyen könnyen nyújtható. Vékonyra ki kell nyújtani, téglalap alakúra felvagdosni, minden téglalapba késsel 2 vonalat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Márványos brownie
Márványos brownie

1. Egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk a lábasra egy fémtálat (olyan nagyot, amiben majd a csokis tésztát össze tudjuk keverni) , tegyük bele a darabokra tört csokoládét, felkoc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk