orzsa:
100 g aprószemű zabpehely
50 g liszt ( Anifitt-et használtam)
80 g kókuszcukor
120 g vaj
pici sütőpor
alma
körte
pici fahéj
datolyaszirup
Sütőformába almát, körtét kockáztam, megszórtam pici fahéjjal, kapott egy kis datolyaszirupot. :) Összekevertem. Tálban összemorzsoltam a morzsa hozzávalóit, rászórtam a gyümölcs tetejére, 180 C fokon 25 percig sütöttem.
A hozzávalókból meggyúrom a tésztát és elosztom nagyobb és kisseb részre. Nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm tepsibe egyenletesen bele tapogatom és mehet rá a tölt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA masszát összedolgozni, majd diónyi masszából kis golyókat formázunk. Egy formát a markunkba téve és a másik kéz hüvelykujjával a közepét megnyomni. Így alakult ki ez a forma. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a lisztet a zabpehellyel, a cukorral, a sóval és a sütőporral. A tejhez robotgéppel keverd a tojásokat, majd az étolajat. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű