1 fej brokkoli
2 tojás
120 g túró
3 evőkanál aprószemű zabpehely
3 evőkanál víz
fűszerek ízlés szerint: én fokhagymát, sót, petrezselyemzöldet használtam.
Brokkolit puhára főzzük, majd ha kihűlt apróra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, tepsibe, zsír papírra kanalazzuk kis kupacokat, megformázzuk picit. 180 °C - on 35- 40 perc. Sütés közben megforgathatjuk őket, pici olívaolajat fújtam alá és a tetejére is.
A lencsét és a rizst főzzük meg az alaplében, néha keverjünk rajta egyet. Amikor megfőtt, nem kell leönteni róla az esetleg rajta maradt levet, csak le kell fedni és levenni a tűzh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA fűszerolajat már 3-4 nappal korábban elkészíthetjük. Az olívaolajba belekeverjük a reszelt fokhagymát, a friss, apróra vágott kakukkfüvet és rozmaringot, majd jól zárható üvegb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűáztasd be a zabkorpát/pelyhet annyi vízben, hogy pont ellepje. (Talán érdemes a folyadékban egy kicsit meg is főzni, akkor valamivel puhább, a korpa esetén pedig grízesebb ízt kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű