Családireceptkönyv.hu

Egészséges tésztarecept by Aurora Enthusiastic


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 12 dkg kókuszvirágcukor
5 tojás
1 csomagvaníliás cukor
citrom
1 dcl olaj (kókuszzsír)
1 dcl meleg viz
25 dkg alakor ősbúza finomliszt
3/4 csomag sütőpor
mazsola
karobpor

Elkészítés:


Kb 12 dkg kókuszvirágcukrot, 5 tojássárgáját, 1 cs vaníliás cukrot (ki lehet hagyni, akkor kicsit több cukor kell), kevés citromlevet és héjat összekeverjük. Hozzáadunk 1 dcl olajat (kókuszszír), 1 dcl meleg vizet. Ezzel ismét habossá keverjük. Ezek után hozzáadunk 25 dkg alakor ősbúza finomlisztet. 3/4 csomag sütőport, végül az 5 tojás habját. Szórhatunk bele mazsolát is. Felét beleöntjük a kikent formába (szilikont nem kell), másik felébe karobport szórunk és elkeverjük, majd ezt is hozzáöntjük a formába. 180 C fokon sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kedves fittmamik, anyukámmal kikísérleteztünk egy egészséges tésztareceptet,amely kiváló kuglófnak, muffinnak, gyümölcsös tortának,piskótaalapnak,őzgerincformába is,igazan univerzális és nagyon finom.

Egészséges tésztarecept  by Aurora Enthusiastic

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Molnárka (Limara)
Molnárka (Limara)

A vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túróstáska leveles tésztából (Zé)
Túróstáska leveles tésztából (Zé)

A túrós batyu elkészítéséhez a tésztát kiterítjük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott barackot, a tejfölt és a porcukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovász készítése rozskenyérhez
Kovász készítése rozskenyérhez

Elkészítési idő: 3 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szegedi cipó
Szegedi cipó

Fél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk