kb 12 dkg kókuszvirágcukor
5 tojás
1 csomagvaníliás cukor
citrom
1 dcl olaj (kókuszzsír)
1 dcl meleg viz
25 dkg alakor ősbúza finomliszt
3/4 csomag sütőpor
mazsola
karobpor
Kb 12 dkg kókuszvirágcukrot, 5 tojássárgáját, 1 cs vaníliás cukrot (ki lehet hagyni, akkor kicsit több cukor kell), kevés citromlevet és héjat összekeverjük. Hozzáadunk 1 dcl olajat (kókuszszír), 1 dcl meleg vizet. Ezzel ismét habossá keverjük. Ezek után hozzáadunk 25 dkg alakor ősbúza finomlisztet. 3/4 csomag sütőport, végül az 5 tojás habját. Szórhatunk bele mazsolát is. Felét beleöntjük a kikent formába (szilikont nem kell), másik felébe karobport szórunk és elkeverjük, majd ezt is hozzáöntjük a formába. 180 C fokon sütjük.
Kedves fittmamik, anyukámmal kikísérleteztünk egy egészséges tésztareceptet,amely kiváló kuglófnak, muffinnak, gyümölcsös tortának,piskótaalapnak,őzgerincformába is,igazan univerzális és nagyon finom.
1. Az élesztőt fél dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. 2. Amíg felhabosodik, a tálba tettem a lisztet, olvasztott vajat, tojást, sót, végül a felfuttatott éleszt...
Elkészítési idő:A langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Letak...
Elkészítési idő:A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő: