Családireceptkönyv.hu

Burgonyás zsömle (tucsokbogar.blogspot)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
20 dkg kenyér liszt
15 dkg burgonya ( főzni való )
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj
2 ek cukor
1 ek méz ( elhagyható , bocsi mézigörl )
1 tk só
1 db tojás
1 dl meleg tej
1 dl meleg víz ( ha pucolva főzöd meg a krumplit , akkor annak a főző vízéből )

Elkészítés:


A burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom , hogy kb. 15 perc alatt felfusson . Krumplinyomón áttöröm a burgonyát . Mindent hozzáadok a liszthez és jól kidagasztom . Meleg helyen a tésztát kétszeresére kelesztem . Lisztes munkafelületen átgyúrom . Ez egy kicsit lágyabb tészta , úgyhogy jól alá kell lisztezni . 16 részre vágom . Kialakítom a zsemle formákat és sütőpapíros lemezen , meleg helyen kb. még 1 órán át kelesztem .
Semmivel sem kell lekenni ! 200 fokon 12-15 perc alatt sülnek meg .

Burgonyás zsömle (tucsokbogar.blogspot)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás császárzsemle
Medvehagymás császárzsemle

Elkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Lángos
Lángos

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos stangli(megcsinálni)
Sajtos stangli(megcsinálni)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk