A tésztához
1 db tojás
3 db tojássárgája
15 dkg porcukor
4 ek tejföl
5 dkg sertészsír
25 dkg méz
60 dkg finomliszt
2 kk szódabikarbóna
szegfűszeg ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
A mázhoz
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk.
Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük.
A tésztából golyócskákat formálunk és kikent, lisztezett sütőlapon sütjük.
A tojásfehérjéket gőz fölött jól kikeverjük a porcukorral.
Ízesíthetjük narancshéjjal, kókusszal, kakaóval, dióval, stb.
A még forró puszedliket ebbe mázba forgatjuk.
Húsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A lisztet a kevés tejben feloldott élesztővel, a sóval, a cukorral és a tojással elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, és levegősre verjük erőteljes mozdulatokkal. Addig verjük, amíg...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: KözepesA tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesAz első lépés, hogy készítünk 3 piskótalapot, ami úgy néz ki, hogy 2 db 3 tojásos, és 1 db 4 tojásos piskótalap. A 3 tojásoshoz kell: 3 db tojás, 60 g cukor, 60 g liszt ½ csomag sü...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Nehéz