Tészta:
50 dkg liszt
1 ek. só
25 dkg vaj ( vagy margarin)
25 dkg reszelt sajt (ebből ha 5 dkg füstölt, mennyei)
1 tojás
2 dl tejföl
Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
A sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojással, megszórom sajttal és egy pizzavágóval kb. fél cm széles csíkokra vágom. 220 fokos sütőben sütöm 15-20 percig.
Apró pogácsákat is lehet a tésztából kiszúrni, akkor 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát és kb. 2,5-3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrom ki. 200 fokos sütőben sütöm.
Most szilveszterre való tekintettel néhány szerencse malacka is készült belőle.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat az apróra vágott medvehagymával összegyúrjuk. Fél óráig kelesztjük. Aztán ujjnyira nyújtjuk, hajtogatjuk, s 15 per...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalapnak, és jó ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle. Ha jól nyújtottuk, akkor úgy 12 csíkunk lesz belőle. Ez azt jelenti, hogy ennyi hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk, fél centi vastagra kinyújtjuk. A tésztát megkenjük pizza krémmel, ráreszeljük a sonkát, majd a sajtot. Feltekerjük. 1,5-2 cm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát félig ki kell engedni, hogy ne legyen fagyos, majd téglalap alakúra kinyújtjuk, és úgy fordítjuk, hogy a rövidebb oldala legyen alul. Középre rendezzük a virslik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű