30 dkg simaliszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg méz, 1 evőkanál vaj v. margarin, 1 tojás, őrölt szegfűszeg, fahéj, 1 kiskanál szódabikarbóna, csipet só.
Díszítéshez: 1 tojásfehérje habbá verve, 20 dkg porcukor, citromlé.
Az anyagokat összegyúrni, jó lisztes pulton kinyújtani. Karácsonyi formákkal kiszaggatni, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütni. Gyorsan a tepsiből széles pengéjű késsel óvatosan kiszedni, a sütiket tálon kihűteni.
Hideg állapotban lehet díszíteni. A díszített sütiket nagy darab csomagolópapíron megdermeszteni. A harmadik naptól a legjobb.
Csak kipihenten fogj hozzá, hosszadalmas.
A csokoládét törjük kockákra, majd tegyük mikrózható tálba. Toljuk a mikróba 20 másodpercre, keverjük át, tegyük vissza még 20 másodpercre, míg megolvad. A puha vajat keverjük sim...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot, lisztet, sütőport, 1/2 citrom reszelt héját összekeverem, majd egy jól kivajazott/lisztezett tepsi aljára szórom a felét. 2. A tepsis felébe belemorzsoljuk a 3 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszthez hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a sütöport és összekeverjük, a margarin egy részével ki kenjük a 20 *35 ös tepsit és fele lisztet rászorjuk, rátesszük a szét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBéleljünk ki egy 26 cm átmérőjű kerek tortaformát sütőpapírral, vajazzuk, lisztezzük. A túrót keverjük össze a cukorral, a tojással, a kókusszal és a liszttel. A fagyott gyümölcs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű