30 dkg simaliszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg méz, 1 evőkanál vaj v. margarin, 1 tojás, őrölt szegfűszeg, fahéj, 1 kiskanál szódabikarbóna, csipet só.
Díszítéshez: 1 tojásfehérje habbá verve, 20 dkg porcukor, citromlé.
Az anyagokat összegyúrni, jó lisztes pulton kinyújtani. Karácsonyi formákkal kiszaggatni, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütni. Gyorsan a tepsiből széles pengéjű késsel óvatosan kiszedni, a sütiket tálon kihűteni.
Hideg állapotban lehet díszíteni. A díszített sütiket nagy darab csomagolópapíron megdermeszteni. A harmadik naptól a legjobb.
Csak kipihenten fogj hozzá, hosszadalmas.
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeld le az almát! A levére is szükséged lesz, ki ne nyomkodd! Keverd bele az összes hozzávalót a reszelt almába! A tetejét is szórd meg dióval! Én őzgerincformában sütöttem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást felverjük a cukorral, a margarinnal, majd hozzáadjuk a főtt tésztát, a sót, a fahajat és a vaníliás cukrot, belekeverjük a szárított gyümölcsöt, a mazsolát és a diót. Kike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű