30 dkg simaliszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg méz, 1 evőkanál vaj v. margarin, 1 tojás, őrölt szegfűszeg, fahéj, 1 kiskanál szódabikarbóna, csipet só.
Díszítéshez: 1 tojásfehérje habbá verve, 20 dkg porcukor, citromlé.
Az anyagokat összegyúrni, jó lisztes pulton kinyújtani. Karácsonyi formákkal kiszaggatni, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütni. Gyorsan a tepsiből széles pengéjű késsel óvatosan kiszedni, a sütiket tálon kihűteni.
Hideg állapotban lehet díszíteni. A díszített sütiket nagy darab csomagolópapíron megdermeszteni. A harmadik naptól a legjobb.
Csak kipihenten fogj hozzá, hosszadalmas.
◾️A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát. ◾️Osszuk két részre és tegyük be a hűtőbe. ◾️Az almát reszeljük le, édesítsük, szórjuk meg fahéjjal és a citromlével. ◾️A karamellát...
Elkészítési idő: 60 percA tojásokat kézi mixerrel egy kicsit kihabosítjuk, hozzáadjuk a villával áttört túrót, olajat, lisztet elkeverjük. Majd kanállal beleforgatjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és...
Elkészítési idő:Megolvasztom a vajat, ne legyen forró. Egy tálban összekeverem a vajat , joghurtot, tojást, vaníliát, cukrot. A lisztet, kakaót, szódabikarbónát is összekeverem. Majd egymáshoz ön...
Elkészítési idő: 1,5