80 dkg szálasra gyalult káposzta, zsír, (több) csipet só, 5 dkg cukor, 1 hagyma (lilával jobb), 1 kanál 10 %-os ecet, köménymag, 1 nem túl minőségi alma.
Nagy rozsdamentes lábosban (6 l) a zsírt megforrósítjuk, benne karamellizáljuk a cukrot. Ha már eléggé barna, beletesszük a csíkokra vágott hagymát, káposztát, kavargatjuk, mire felére összeseik, hozzáadjuk a sót, köménymagot is. Beletesszük a kanálnyi ecetet, a négybe vágott héjas almát vékonyra szeletelve (csuma nélkül). Fedő alatt pároljuk, hosszan kevergetjük, néha levesszük a fedőt, a fedőről a vízpárát leöntjük. Ízlés szerint utána sózzuk/ ecetezzük/ cukrozzuk.
Ha sok, mélyhűtőbe is tehető belőle.
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfőtt céklát lereszelni bacon kocka lepirít rá kis liszt összekever rá a cékla kis víz só ecet v citrom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát vékonyra felszeleteljük, majd picit sózzuk, hagyjuk 10 percet állni. Olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet, és kevés borsot....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.A petrezselymet megmossuk leveleit leszedjük és apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd e...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű