Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

PÁROLT FEHÉRKÁPOSZTA ALMASZELTEKKEL


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg szálasra gyalult káposzta, zsír, (több) csipet só, 5 dkg cukor, 1 hagyma (lilával jobb), 1 kanál 10 %-os ecet, köménymag, 1 nem túl minőségi alma.

Elkészítés:


Nagy rozsdamentes lábosban (6 l) a zsírt megforrósítjuk, benne karamellizáljuk a cukrot. Ha már eléggé barna, beletesszük a csíkokra vágott hagymát, káposztát, kavargatjuk, mire felére összeseik, hozzáadjuk a sót, köménymagot is. Beletesszük a kanálnyi ecetet, a négybe vágott héjas almát vékonyra szeletelve (csuma nélkül). Fedő alatt pároljuk, hosszan kevergetjük, néha levesszük a fedőt, a fedőről a vízpárát leöntjük. Ízlés szerint utána sózzuk/ ecetezzük/ cukrozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha sok, mélyhűtőbe is tehető belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mamac sült krumplija
Mamac sült krumplija

A gondosan megmosott burgonyákat meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Az sem baj, ha puha lesz, de ne essen szét. Forró olajba tesszük, és pár perc alatt pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Nokedli
Nokedli

A tojást a liszttel, a vízzel és a sóval összekeverjük, és rögtön szaggatjuk. Szaggatóval is lehet, de ez olyan kevés mennyiség, hogy kanállal vagy egy kisebb vágódeszkáról késsel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ivett
Sült csicseriborsó - nasi
Sült csicseriborsó - nasi

Háromszoros vízmennyiségbe beáztatom a csicseriborsót egy éjszakára. ➋ Minimum 12 óra elteltével lecsepegetetem és leitatom róla a nedvességet. ➌ Elkeverem az olívaolajat a fűs...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt lilakáposzta, vörösborral és almával
Párolt lilakáposzta, vörösborral és almával

A zsírban meg kell karamellizálni a cukrot, közben hozzá kell adni az apróravágott hagymát. A káposztának ki kell vágni a torzsáját és viszonyla vékonyan fel kell szeletelni, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk