80 dkg szálasra gyalult káposzta, zsír, (több) csipet só, 5 dkg cukor, 1 hagyma (lilával jobb), 1 kanál 10 %-os ecet, köménymag, 1 nem túl minőségi alma.
Nagy rozsdamentes lábosban (6 l) a zsírt megforrósítjuk, benne karamellizáljuk a cukrot. Ha már eléggé barna, beletesszük a csíkokra vágott hagymát, káposztát, kavargatjuk, mire felére összeseik, hozzáadjuk a sót, köménymagot is. Beletesszük a kanálnyi ecetet, a négybe vágott héjas almát vékonyra szeletelve (csuma nélkül). Fedő alatt pároljuk, hosszan kevergetjük, néha levesszük a fedőt, a fedőről a vízpárát leöntjük. Ízlés szerint utána sózzuk/ ecetezzük/ cukrozzuk.
Ha sok, mélyhűtőbe is tehető belőle.
Tisztítsuk meg a karfiolt, szedjük apró rózsákra, majd hagyjuk nagyon alaposan megszáradni. A kis darabkákat tegyük késes aprítóba vagy turmixgépbe, és daráljuk még apróbbra. 10-1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmosom, lecsepegtetem. A konzerv leöntött levét vízzel kiegészítem 2 bögrényire (0,5 literre). A folyadékot egy kis lábasban lassan felforralom a sóval, pap...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz