menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkoli fasírt (paleol)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg brokkoli rózsa
1 tojás
3 evőkanál útifű maghéj
2 evőkanál zöldbanán liszt
Zsír a kisütéshez
só, bors

Elkészítés:


A rózsákra szedett brokkolit forrástól pár perc alatt megfőzöm bő sós vízben. Nem kell teljesen megpuhulni,a a villát jól bele lehessen szúrni.
Leszűröm, és hideg vízzel leöblítem, késes aprítóban felaprítom, majd egy tálba teszem.
Ráütök egy tojást, borsozom, sózom. Ízlés szerint egyéb fűszerek is mehetnek bele.
Hozzákeverek egy evőkanál útifű maghéjat és egy kicsit várok vele, hogy megduzzadjon.
Ezt követően zöldbanán liszttel sűrítem, hogy formázható masszát kapjak. (Nekem elegendő a 2 kanálnyi). A liszttel is elkeverem, és 5 percet pihentetem, majd lapos pogácsákat formálok belőle, amiket útifű maghéjba hempergetek, és kevés zsiradékon kisütök.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kevés zsírban süljön, mert meg tudja szívni magát.
Ízesíthetjük még hagymával, de kerülhetnek bele pirított magvak is, azoktól nagyon finom lesz!
Melegen és hidegen egyaránt finom.

Brokkoli fasírt (paleol)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Burgonyafasírt
Burgonyafasírt

1. Tisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. 2. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra. 3. Reszeljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar savanyúkáposzta sütve
savanyúkáposzta sütve

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Grillezett savanyú káposzta
Grillezett savanyú káposzta

Tegyük a zsírt és a szalonnát egy grilltálcára és pirítsuk meg, majd a szalonnát kivéve pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a káposztát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Tejfölös uborka
Tejfölös uborka

Az uborkát megtisztitjuk és legyaluljuk, a fokhagymát áttörjük, az uborkához keverjük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd gyengéden kinyomkodjuk, rász...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk