25 dkg brokkoli rózsa
1 tojás
3 evőkanál útifű maghéj
2 evőkanál zöldbanán liszt
Zsír a kisütéshez
só, bors
A rózsákra szedett brokkolit forrástól pár perc alatt megfőzöm bő sós vízben. Nem kell teljesen megpuhulni,a a villát jól bele lehessen szúrni.
Leszűröm, és hideg vízzel leöblítem, késes aprítóban felaprítom, majd egy tálba teszem.
Ráütök egy tojást, borsozom, sózom. Ízlés szerint egyéb fűszerek is mehetnek bele.
Hozzákeverek egy evőkanál útifű maghéjat és egy kicsit várok vele, hogy megduzzadjon.
Ezt követően zöldbanán liszttel sűrítem, hogy formázható masszát kapjak. (Nekem elegendő a 2 kanálnyi). A liszttel is elkeverem, és 5 percet pihentetem, majd lapos pogácsákat formálok belőle, amiket útifű maghéjba hempergetek, és kevés zsiradékon kisütök.
Kevés zsírban süljön, mert meg tudja szívni magát.
Ízesíthetjük még hagymával, de kerülhetnek bele pirított magvak is, azoktól nagyon finom lesz!
Melegen és hidegen egyaránt finom.
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, egyforma cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, jól összeforgatjuk, egy tepsit kiolajozunk es eloszlatjuk benne a zöldségeket. Lefedjük fóliával,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát mosd meg majd vágd fel vékony szeletekre, vagy karikázd fel. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal, fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, s kockázd fel. 2. Egy tágas tepsit zsírozz ki bőven, terítsd el benne a feldarabolt krumplit, sózd meg alaposan és a tetejét i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű