25 dkg brokkoli rózsa
1 tojás
3 evőkanál útifű maghéj
2 evőkanál zöldbanán liszt
Zsír a kisütéshez
só, bors
A rózsákra szedett brokkolit forrástól pár perc alatt megfőzöm bő sós vízben. Nem kell teljesen megpuhulni,a a villát jól bele lehessen szúrni.
Leszűröm, és hideg vízzel leöblítem, késes aprítóban felaprítom, majd egy tálba teszem.
Ráütök egy tojást, borsozom, sózom. Ízlés szerint egyéb fűszerek is mehetnek bele.
Hozzákeverek egy evőkanál útifű maghéjat és egy kicsit várok vele, hogy megduzzadjon.
Ezt követően zöldbanán liszttel sűrítem, hogy formázható masszát kapjak. (Nekem elegendő a 2 kanálnyi). A liszttel is elkeverem, és 5 percet pihentetem, majd lapos pogácsákat formálok belőle, amiket útifű maghéjba hempergetek, és kevés zsiradékon kisütök.
Kevés zsírban süljön, mert meg tudja szívni magát.
Ízesíthetjük még hagymával, de kerülhetnek bele pirított magvak is, azoktól nagyon finom lesz!
Melegen és hidegen egyaránt finom.
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, félbe vágjuk, majd mindegyiket bevagdossuk, vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűMegfőzöm sós vízben a megpucolt krumplit.Kicsi olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát.A gázról levéve pirospaprikát adok a hagymához.A megfőtt krumplit leszűröm, összetöröm....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű