személyenként:
1 nagy cékla
1 közepes fej vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 tojás
1 evőkanál paleo liszt (nálam zöld banán)
1/2 kk. konjak liszt (opcionális enélkül is elkésztehtő, de nagyon jól szívja a nedvességet, ezért teszem bele)
só, bors, őrölt kömény; zsír a sütéshez
Az céklát és a hagymákat egy közepes lyukú reszelőn lereszelem.
Lesózom és állni hagyom, legalább negyed órát, hogy levet eresszen. (fontos, mert elég sok levet ereszt).
Ez után egy szűrő segítségével jól kinyomkodom, kiöntöm a levét, majd visszateszem a tálba a reszeléket.
Fűszerezem, majd hozzákeverem a tojást meg a lisztet.
Pihentetem a masszát 10 percig.
Felhevített zsírba lapos pogácsákat kanalazok belőle. Ha az egyik oldala megsült és már nem esik szét, akkor óvatosan átfordítom a másik oldalára is és pirosra sütöm.
Nagyon finom hidegen is. Akár uzsis dobozba is csomagolható.
A cékla meglehetősen megosztó zöldség. Én sem szeretem minden formájában, de keresem azokat a megoldásokat amik ízlenek.
Azt hiszem ezt a receptet azok is bátran kipróbálhatják, akik eddig nem kedvelték a céklát.
A hagymával és a fűszerekkel ne fukarkodjunk!
Nyersen meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát és kiolajozott, fokhagymával bedörzsölt tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe terítjük. Leöntjük annyi sós tejjel, amennyi ellepi, rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzáke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, összetörjük. 2. Hozzáadjuk a vajat, sajtot, a sót és a szerecsendiót. 3. Beledolgozzuk a tojásokat. A krumplipürét tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk. 2. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű