személyenként:
1 nagy cékla
1 közepes fej vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 tojás
1 evőkanál paleo liszt (nálam zöld banán)
1/2 kk. konjak liszt (opcionális enélkül is elkésztehtő, de nagyon jól szívja a nedvességet, ezért teszem bele)
só, bors, őrölt kömény; zsír a sütéshez
Az céklát és a hagymákat egy közepes lyukú reszelőn lereszelem.
Lesózom és állni hagyom, legalább negyed órát, hogy levet eresszen. (fontos, mert elég sok levet ereszt).
Ez után egy szűrő segítségével jól kinyomkodom, kiöntöm a levét, majd visszateszem a tálba a reszeléket.
Fűszerezem, majd hozzákeverem a tojást meg a lisztet.
Pihentetem a masszát 10 percig.
Felhevített zsírba lapos pogácsákat kanalazok belőle. Ha az egyik oldala megsült és már nem esik szét, akkor óvatosan átfordítom a másik oldalára is és pirosra sütöm.
Nagyon finom hidegen is. Akár uzsis dobozba is csomagolható.
A cékla meglehetősen megosztó zöldség. Én sem szeretem minden formájában, de keresem azokat a megoldásokat amik ízlenek.
Azt hiszem ezt a receptet azok is bátran kipróbálhatják, akik eddig nem kedvelték a céklát.
A hagymával és a fűszerekkel ne fukarkodjunk!
1 Késes aprítóban morzsalékosítsd a karfiolt, egy külön menetben a cukkinit. 2. A karfiolt és a cukkinit pirítsd össze a zúzott fokhagymával, de tényleg maximium 2 percig - minde...
Elkészítési idő: 1 óraA krumplit pucold meg, vágd kis darabokra, majd főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a lisztet, a tojást, a resze...
Elkészítési idő: 30 perc. Első lépésben pucold meg a krumplit, most meg és vágd kockákra. 2. Tedd fel enyhén sós, hideg vízben főni - amennyi éppen ellepi. Forrástól számítva 10 percig főzd. 3. Utána sz...
Elkészítési idő: