Családireceptkönyv.hu

Cékla tócsni (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


személyenként:

1 nagy cékla
1 közepes fej vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 tojás
1 evőkanál paleo liszt (nálam zöld banán)
1/2 kk. konjak liszt (opcionális enélkül is elkésztehtő, de nagyon jól szívja a nedvességet, ezért teszem bele)
só, bors, őrölt kömény; zsír a sütéshez

Elkészítés:


Az céklát és a hagymákat egy közepes lyukú reszelőn lereszelem.
Lesózom és állni hagyom, legalább negyed órát, hogy levet eresszen. (fontos, mert elég sok levet ereszt).
Ez után egy szűrő segítségével jól kinyomkodom, kiöntöm a levét, majd visszateszem a tálba a reszeléket.
Fűszerezem, majd hozzákeverem a tojást meg a lisztet.
Pihentetem a masszát 10 percig.
Felhevített zsírba lapos pogácsákat kanalazok belőle. Ha az egyik oldala megsült és már nem esik szét, akkor óvatosan átfordítom a másik oldalára is és pirosra sütöm.
Nagyon finom hidegen is. Akár uzsis dobozba is csomagolható.

Trükkök, tippek, praktikák:


A cékla meglehetősen megosztó zöldség. Én sem szeretem minden formájában, de keresem azokat a megoldásokat amik ízlenek.
Azt hiszem ezt a receptet azok is bátran kipróbálhatják, akik eddig nem kedvelték a céklát.
A hagymával és a fűszerekkel ne fukarkodjunk!

Cékla tócsni (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tojásos-újhagymás sült rizs
Tojásos-újhagymás sült rizs

A tojásokat felverjük, megsózzuk és egy serpenyőben tojáslepényt sütünk belőle. Ügyeljünk rá, hogy a tojás ne száradjon ki, inkább maradjon lágyabb állagú. A lepényt egy fakanállal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejben sült burgonya
Tejben sült burgonya

A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát,megszórjuk a mar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt paradicsomos cukkinilepény
Aszalt paradicsomos cukkinilepény

Elkészítés: A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla. A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pasztinákos párnácskák
Pasztinákos párnácskák

A paszternakat a fott tojasokkal es az egesz tojassal gepi habverovel simara keverem,30 percre felre teszem,majd ket sutopapir kozott ovatosan kinyujtom,megkenem a kremmel es rahaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk