2
adagra
2 evőkanál olívaolaj
250 g csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g bulgur (szárazon)
5 evőkanál sűrített paradicsom
10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
3 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
3 csipet bazsalikom (friss, vagy szárított)
só
feketebors (őrölt)
350 ml víz
petrezselyemzöld
Elkészítés
1
A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük.
Csirkés bulgur egytálétel recept 1. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 2. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 3. fázisfotó
2
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, üvegesre pirítjuk, figyelve rá, hogy nehogy megégjen a fokhagyma.
Csirkés bulgur egytálétel recept 4. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 5. fázisfotó
3
Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a bulgurt, a fűszereket, sót, borsot, paradicsompürét.
Csirkés bulgur egytálétel recept 6. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 8. fázisfotó
4
Felöntjük a vízzel, és 5 percig lefedve, alacsony lángon főzzük, majd elzárva a lángot alatta még 15 percig hagyjuk lefedve állni, hogy felszívja a bulgur a paradicsompürét és vizet.
Csirkés bulgur egytálétel recept 10. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 11. fázisfotó
5
Ha a bulgur megpuhult, hozzáadjuk a félbevágott (vagy egész szem) olívabogyót és az előzőleg megsütött húst, majd 5 percre visszarakjuk a tűzre.
Csirkés bulgur egytálétel recept 12. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 13. fázisfotó
6
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A hússzeleteket sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk, tálba tesszük, majd 1-2 ek. olajjal meglocsoljuk, és a sóval, borssal, valamint tex-mex keverékkel befűszerezzük, összekeverjük, és félretesszük. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőkészítés: A csirkemelleket szétnyitom, kiklopfolom, sózom, befűszerezem. Az almákat kettévágom a magházat, kiveszem. .A fél almákat cikkekre vágom. A csirkemelleket kevés olajo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű