2
adagra
2 evőkanál olívaolaj
250 g csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g bulgur (szárazon)
5 evőkanál sűrített paradicsom
10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
3 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
3 csipet bazsalikom (friss, vagy szárított)
só
feketebors (őrölt)
350 ml víz
petrezselyemzöld
Elkészítés
1
A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük.
Csirkés bulgur egytálétel recept 1. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 2. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 3. fázisfotó
2
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, üvegesre pirítjuk, figyelve rá, hogy nehogy megégjen a fokhagyma.
Csirkés bulgur egytálétel recept 4. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 5. fázisfotó
3
Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a bulgurt, a fűszereket, sót, borsot, paradicsompürét.
Csirkés bulgur egytálétel recept 6. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 8. fázisfotó
4
Felöntjük a vízzel, és 5 percig lefedve, alacsony lángon főzzük, majd elzárva a lángot alatta még 15 percig hagyjuk lefedve állni, hogy felszívja a bulgur a paradicsompürét és vizet.
Csirkés bulgur egytálétel recept 10. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 11. fázisfotó
5
Ha a bulgur megpuhult, hozzáadjuk a félbevágott (vagy egész szem) olívabogyót és az előzőleg megsütött húst, majd 5 percre visszarakjuk a tűzre.
Csirkés bulgur egytálétel recept 12. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 13. fázisfotó
6
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Kb 1 kiló zsiradékot megtisztítani és kb. 4-5 cm-es kockára vágni. A megmosott darabokat lecsöpögtetve a lábosba tenni, kevés vizet, de nem kell, hogy ellepje ráönteni és lefedve,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók (4 személyre): 2 csirkemell, 3 alma, 20 dkg karaván sajt, 10 dkg. angol szalonna, 2 dl tejföl, só, feketebors, liszt. A csirkemelleket kicsontozzuk, szeletekre vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst besózzuk. Vajban, 1-2 kanál borsó lével megöntözve puhára pároljuk. Tálba rakjuk, köré öntjük a borsót. A petrezselymet 1 kanálnyi vajon megfuttatjuk, 2-3 kanál borsó lével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst, a tojásokkal, fűszerekkel együtt egy tálba tesszük. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Öntünk hozzá 5-6 evőkanál olajat és robotgéppel össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű