Családireceptkönyv.hu

Csirkés bulgur


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2
adagra

2 evőkanál olívaolaj
250 g csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g bulgur (szárazon)
5 evőkanál sűrített paradicsom
10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
3 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
3 csipet bazsalikom (friss, vagy szárított)

feketebors (őrölt)
350 ml víz
petrezselyemzöld

Elkészítés:


Elkészítés
1
A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük.
Csirkés bulgur egytálétel recept 1. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 2. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 3. fázisfotó
2
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, üvegesre pirítjuk, figyelve rá, hogy nehogy megégjen a fokhagyma.
Csirkés bulgur egytálétel recept 4. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 5. fázisfotó
3
Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a bulgurt, a fűszereket, sót, borsot, paradicsompürét.
Csirkés bulgur egytálétel recept 6. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 8. fázisfotó
4
Felöntjük a vízzel, és 5 percig lefedve, alacsony lángon főzzük, majd elzárva a lángot alatta még 15 percig hagyjuk lefedve állni, hogy felszívja a bulgur a paradicsompürét és vizet.
Csirkés bulgur egytálétel recept 10. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 11. fázisfotó
5
Ha a bulgur megpuhult, hozzáadjuk a félbevágott (vagy egész szem) olívabogyót és az előzőleg megsütött húst, majd 5 percre visszarakjuk a tűzre.
Csirkés bulgur egytálétel recept 12. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 13. fázisfotó
6
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Csirkés bulgur

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vietnami Gyömbéres Csirkemell citronellával
Vietnami Gyömbéres Csirkemell citronellával

Vágjuk kockákra a csirkemellet, és tegyük egy nagy edénybe 2 ek halszósszal, 2 ek osztrigaszósszal és 1 ek mézzel. Nyomjuk át fokhagyma présen a fokhagymát és a gyömbért, a kés la...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Erika féle csirkeszárny
Erika féle csirkeszárny

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Édes csirkecombok
Édes csirkecombok

Elkészítése: A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé. Az olívaolajat, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összedolgozzuk, majd rálo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk