menu

Családireceptkönyv.hu

Óriás tócsni töltve


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tócsnihoz:

 1-2 db tojás, 15-15 dkg tejföl és liszt, 1 kg burgonya, só

A töltelékhez: 

 ½ kg csirkemellfilé, gyros fűszer, olaj.

Zöldségek és az öntethez:

 Tetszés szerint: tejföl, só, fokhagyma, paprika, paradicsom, uborka, lilahagyma, jégsaláta.

Elkészítés:


Megmossuk és kockákra vágjuk a húst, majd egy edénybe téve öntünk rá kevés olajat, megszórjuk gyros porral és összekeverve pár órára félrerakjuk akár a hűtőbe is rakhatjuk.

Addig meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd tálba téve hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejfölt, megsózzuk és jól összekeverjük, ha nem elég sűrű rakjuk még bele lisztet. Serpenyőben felforrósítunk olajat és kanállal szaggatunk bele a tócsniból, majd el is lapítjuk, én palacsinta sütőben csináltam. Mindig forró legyen az olaj, különben megszívja magát. Papirtörlön picit leitatjuk róla az olajat.

A gyros húst kis olajon kevés vízzel megpirítjuk egy serpenyőben, de ha van wok sütőnk akkor víz nélkül megpirítjuk.

A tejfölt egy tálban ízlés szerint összekeverjük pucolt és zúzott fokhagymával és sózzuk, majd beleforgatjuk a megmosott és apróra vágott zöldségeket. A saláta kivételével.

Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit és az egyig felére rakunk egy salátalevelet, majd erre halmozzuk a húst és fokhagymás tejfölös zöldségeket, majd félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.

Ha van otthon sajtunk reszelhetünk a tetejére bőven.

Óriás tócsni töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CSIRKEMELL ŐZGERINCBEN
CSIRKEMELL ŐZGERINCBEN

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvás pulyka”rétes”
Aszalt szilvás pulyka”rétes”

A vörösbort feltesszük főni egy lábasban, nagy lángon felére besűrítjük. Egy teflonserpenyőben a gesztenyét megcsorgatjuk a mézzel (kicsi maradhat a dobozban), közepes lángon kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Toszkán csirkeragu recept
Toszkán csirkeragu recept

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirke „nem lehet abbahagyni” módra
Csirke „nem lehet abbahagyni” módra

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé ren...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk