Paszternák
A sárgarépához hasonlóan meghámozzuk a gyökereket, majd hosszában 4 részre vágjuk. A belső fás részét eltávolítjuk (leveszöldségként felhasználhatjuk), majd ha szükséges felaprítjuk.
Mint ha sült krumplit készítenénk zsírt olvasztunk egy serpenyőben, és kis láng mellett elkezdjük a sütést. Ha nagy lángon sütjük gyorsan megpirul és nem sül át a belseje.
Sült paszternák
Karikára vágva is kisüthetjük.
PALEO
A paszternák gyökérzöldség, nagyon hasonlít a petrezselyemre. A gyökérben azonban a belső fás része sokkal vékonyabb. Csak november tájékán kezdik árulni, hisz ekkorra érik el karógyökerei a megfelelő vastagságot, de sajnos én csak 1-2 nagyáruházban találkoztam vele. Akinek kertje van könnyedén megtermelheti a család szükségletét.
A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne...
Elkészítési idő:A felmelegített olajon futtassuk át a mexikói vegyes köretet úgy, hogy intenzíven szórjuk meg morzsolt majorannával és mérsékelten sóval. Kevés vízzel felengedve pároljuk meg puhár...
Elkészítési idő: