menu

Családireceptkönyv.hu

Paszternák sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Paszternák

Elkészítés:


A sárgarépához hasonlóan meghámozzuk a gyökereket, majd hosszában 4 részre vágjuk. A belső fás részét eltávolítjuk (leveszöldségként felhasználhatjuk), majd ha szükséges felaprítjuk.
Mint ha sült krumplit készítenénk zsírt olvasztunk egy serpenyőben, és kis láng mellett elkezdjük a sütést. Ha nagy lángon sütjük gyorsan megpirul és nem sül át a belseje.
Sült paszternák

Karikára vágva is kisüthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


PALEO


A paszternák gyökérzöldség, nagyon hasonlít a petrezselyemre. A gyökérben azonban a belső fás része sokkal vékonyabb. Csak november tájékán kezdik árulni, hisz ekkorra érik el karógyökerei a megfelelő vastagságot, de sajnos én csak 1-2 nagyáruházban találkoztam vele. Akinek kertje van könnyedén megtermelheti a család szükségletét.

Paszternák sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Fokhagymás krumpli
Fokhagymás krumpli

A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Festival (Jamaica)
Festival (Jamaica)

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, kukoricalisztet, cukrot, sót, sütőport és szegfűborsot. Egy másik tálban öntsük össze a vaníliát és a tejet. Lassan keverjük a tejes k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Hasselback burgonya
Hasselback burgonya

Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az...

Elkészítési idő: 10óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Mindenből 1 cukkinis tócsni(HI)
Mindenből 1 cukkinis tócsni(HI)

kis bazsalikom volt a salata. Egymagam ettem. Na jo, nem 1 perc alatt, de hamar elfogyott.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk