Családireceptkönyv.hu

Rablóhús


Írta:

Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Személyenként: - egy szelet tarja
- egy kisebb lilahagyma
- 2-3 kolbászkarika
- 2-3 nagyobb kocka szalonna
- 2-3 paprikakocka
olívaolaj, só, bors, oregano, bazsalikom, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:


A tarját felszeleteljük, a többi hozzávalót is előkészítjük.
Hurkapálcára vagy vékony nyársra váltakozva felhúzzuk a hozzávalókat.
Az olajban elkeverjük a fűszereket, a só kivételével és beletörjük a fokhagymát is. Pirospaprikát is tehetünk bele, akkor szebb lesz a színe.
A kész nyársakat tepsibe helyezzük, majd átkenjük alaposan a fűszeres olajjal, a maradékot aláöntjük.
Alufóliával lefedve 1-2 órát pihentetjük a hűtőben.
Mielőtt sütőbe toljuk ne feledjük megsózni.
180 fokos sütőben 35-40 percet párolódik, majd vegyük le róla a fóliát, a levével kicsit locsoljuk meg és toljuk vissza míg szépen megsül...

Trükkök, tippek, praktikák:


PALEO

Rablóhús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dagadó - Fokhagymás hústekercs - OK
Dagadó - Fokhagymás hústekercs - OK

1. A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. 2. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a pirospaprikával, kevés sóval és 3-4 evőkanálnyi vízzel elkeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Tepsis sült tarja idény zöldségekkel
Tepsis sült tarja idény zöldségekkel

A cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, nem apró, hanem inkább nagyobb darabokra vágjuk őket. Egy hagymát felszeletelünk. Az újkrumplikat fél centis karikákra szeleteljük és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Zsebes karaj - OK
Karaj - Zsebes karaj - OK

1. A húst elkezdjük felszeletelni, de ne vágjuk át teljesen. Csak “zsebeket” vágjunk bele. 2. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk állni egy éjszaká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sertésborda konyhafőnök módra - OK
Karaj - Sertésborda konyhafőnök módra - OK

1. A sertéskarajból négy egyforma szeletet vágunk, sózzuk és lisztbe mártva kevés forró zsírban megsütjük. 2. A finomra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk