50 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
25 dkg gomba
2 e.k. olaj
1,5 dkg vaj
1,5 dl csont - alaplé
2 dl főzőtejszín
őrölt fahéj
fekete bors
A húst vékony szeletekre vágjuk,hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágjuk.
A lisztet sóval, borssal összekeverjük a húst beleforgatjuk. A forró olajon 2-3 percig pirítjuk, tányérra kiszedjük.
A vajat a serpenyőbe rakjuk rá a hagyma 5 percig pirítjuk míg aranybarna lesz.
Rátesszük a gombát 2 percig pirítjuk. Ráöntjük a húslevest felforraljuk. Ha úgy látjuk kevés a 1,5 dl lehet még hozzáadni.
Csökkentjük a lángot a húst visszatesszük a serpenyőbe, puhára pároljuk.
Mikor a hús puha apránként hozzáadjuk a tejszínt még 5 percig főzzük.
Tört burgonyával tálaljuk.
Császárhús A császárhús bőrös felét beirdaljuk. Közben a mozsárban összekeverjük a fűszereket a só kivételével. A hús bőrös-zsíros részét besózzuk, átfordítjuk, majd a húsos rész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, felvágjuk, és egy tálba tesszük. A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a húsokat. Lefedjük és...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA húst megmosom, majd csíkokra vágom. A szalonnát is felcsíkozom, a fokhagymát meg pucolom és apróra vágom. Egy lábosba teszem a szalonna darabokat és egy kicsit átpirítom, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna kivételével a többi hozzávalót összegyúrom. A főtt tojásokat félbevágom. A húsból a tenyeremre teszek egy pogácsához elegendő masszát, a fél tojást beleteszem, a tetejér...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű