50 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
25 dkg gomba
2 e.k. olaj
1,5 dkg vaj
1,5 dl csont - alaplé
2 dl főzőtejszín
őrölt fahéj
fekete bors
A húst vékony szeletekre vágjuk,hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágjuk.
A lisztet sóval, borssal összekeverjük a húst beleforgatjuk. A forró olajon 2-3 percig pirítjuk, tányérra kiszedjük.
A vajat a serpenyőbe rakjuk rá a hagyma 5 percig pirítjuk míg aranybarna lesz.
Rátesszük a gombát 2 percig pirítjuk. Ráöntjük a húslevest felforraljuk. Ha úgy látjuk kevés a 1,5 dl lehet még hozzáadni.
Csökkentjük a lángot a húst visszatesszük a serpenyőbe, puhára pároljuk.
Mikor a hús puha apránként hozzáadjuk a tejszínt még 5 percig főzzük.
Tört burgonyával tálaljuk.
A megmosott, lecsepegtetett csülköket dörzsöld be sóval és borssal, majd tedd egy nagyobb, és mélyebb tepsibe. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A lisztet egy nagy keverőtálba átszitáljuk. A por élesztőt egy kisebb tálba öntjük és a vízzel elvegyítjük, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk még az olívaolajat, 2-3 csipet sót,...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA csülköt előző este vízben főzzük puhára,/ kb. 1 és fél óra alatt./ Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdin...
Elkészítési idő: 1-1 óra Nehézség: KözepesA hús szeleteket sózom,borsozom és kevés fokhagymával szórom. Sütőben sütöm.Kevés vizet öntök alá és alufóliával letakarom. Amint a hús megpuhult ,leveszem a fóliát és zsírjában...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű