Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött káposzta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 fej lapos ( ! ) káposzta, kevés hordós káposzta
0.5 kg darált hús
1 csésze rizs - kb. 30 dkg
1 fej vöröshagyma, apróra vágva, zsírban megfonnyasztva
1-2 cikk fokhagyma - nagyságtól függ
pirospaprika
só, bors, babérlevél
ételízesítő
paradicsom sűrítmény

Elkészítés:


A káposztát egészben, ecetes, sós lében abárolni, levelekre szedni.
Az összetevőket az ételízesítő kivételével összekavarni.
Apró káposzta a fazék aljára, babérlevél, ha van néhány karika zöldpaprika.
Mehet rá a töltelék.
Lapuval betakarjuk. A paradicsom konzervet felengedjük vízzel, teszünk bele ételízesítőt, és ráöntjük a káposztára. A víz lepje el.
25-30 percig főzzük. ( Kóstolni kell! )

Trükkök, tippek, praktikák:


Víz helyet felönthetjük húslevessel.
Tehetünk bele szalonna bőrt, füstölt húst. Füstölt kockát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sonkás, sajtos muffin
Sonkás, sajtos muffin

A zsemléket vízbe tesszük ázni. Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ét...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsos tokány
Borsos tokány

• A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A sz...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel
Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel

A hegyes erős paprikát és a szalonnát apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk a chili pehellyel és a grill fűszerrel. A karajszeleteket megkenjük a krém...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Paprikás sertéskaraj - OK
Karaj - Paprikás sertéskaraj - OK

1. A húst felszeletelem, széleit kissé bevagdosom, enyhén kiklopfolom, megsózóm. 2. Lisztbe mártom és a felhevített olajon mindkét oldalán elősütöm, majd a serpenyőből kivéve f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk