1 fej lapos ( ! ) káposzta, kevés hordós káposzta
0.5 kg darált hús
1 csésze rizs - kb. 30 dkg
1 fej vöröshagyma, apróra vágva, zsírban megfonnyasztva
1-2 cikk fokhagyma - nagyságtól függ
pirospaprika
só, bors, babérlevél
ételízesítő
paradicsom sűrítmény
A káposztát egészben, ecetes, sós lében abárolni, levelekre szedni.
Az összetevőket az ételízesítő kivételével összekavarni.
Apró káposzta a fazék aljára, babérlevél, ha van néhány karika zöldpaprika.
Mehet rá a töltelék.
Lapuval betakarjuk. A paradicsom konzervet felengedjük vízzel, teszünk bele ételízesítőt, és ráöntjük a káposztára. A víz lepje el.
25-30 percig főzzük. ( Kóstolni kell! )
Víz helyet felönthetjük húslevessel.
Tehetünk bele szalonna bőrt, füstölt húst. Füstölt kockát.
A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát: a darált húshoz adjuk a vízben vagy tejben kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kg darált combhoz kevertem a következőket: 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma és egy nagy fej vöröshagyma áttörve, só, bors, delikát, paprika, piros arany, 20 dkg zöldborsó, és annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 d kockára vágott bacon szalonnát és4 fej vhagymát felkockázva olívaolajon megdinsztelünk, rádobunk 80 d felcsíkozott sertéscombot, megpirítjuk, hozzáadunk két szál felkockázott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsit felszeleteljük, besózzuk. Fordítva bepanírozzuk (zsemlemorzsa-tojás-liszt) és olajba kisütjük. Tepsibe helyezzük. Elkészítjük a szószt; a vajat megolvasztom hozzáadom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű