Hozzávalók:
A tésztához
12 dkg finomra őrölt kesudió
5 dkg kókuszliszt
5 dkg vaj
2 dkg porítitt xilit
1 tojássárgája
100 gramm 90%-os étcsoki
kb 3-4 púpos ek kakaópor
zsíros kókusztejet
egy tojást
12 dkg finomra őrölt kesudiót és 5 dkg kókuszlisztet összegyúrunk 5 dkg vajjal v kókuszzsírral, 2 dkg porítitt xilittel és 1 tojássárgájával , majd a tésztát egy kivehető aljú piteformába nyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme is. 170 fokos sütőben készre sütjük, kb 30-35 perc alatt ( kinek milyen sütője van)
Ha közben felpúposodna a tészta, egy kanállal el lehet lapogatni.
Ha megsült, kihűtjük.
Addig gőz felett felolvasztunk 100 gramm 90%-os étcsokit, kb 3-4 púpos ek kakaóport, ízlés szerinti nyírfacukrot v eritritet és apránként annyi zsíros kókusztejet hogy megfelelö, krémes állaga legyen (kb 200 ml). Amikor szép krémes volt, beleütöttem egy tojást és még sűrűbbre főztem vele.
Kicsit kihűtöttem a krémet és beleöntöttem a tésztakosárba. Hűtőben dermesztettem kb 6-8 órát. Ezt a legnehezebb kivárni!:)) Jó sütögetést, sok sikert nektek!:) Andi
1. Egy 22-26 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibéleljük. 2. Az aljához való hozzávalókat összekeverjük és a sütőforma alján ellapogatjuk. 3. Szórjuk meg az alját áfonyával. 4. K...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesTepsi mérete: 26 cm x 15 cm Sütési idő: 170°C/25 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edénybe beletördeljük a csokit, belevágjuk a vajat és gőz fölött felolvasztjuk. Kihűtjük. A krémsajtos réteg hozzávalóit összekeverjük. A kihűlt vajas csokoládéhoz ro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű