1 fej karfiol
3 ek. paleo mandulaliszt
1 ek. kókuszliszt
2 tojás
1/2 tk. fokhagymapor
1/4 tk. só
Szórás:
1 tk. mák
1 tk. szezámmag
1 tk. fokhagymapor
1 tk. száraz, pirított hagyma
1/2 tk. Himalája só
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra.
2. A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség.
3. Keverd össze a karfiolrizst, a tojást a liszteket, a fokhagymaport és a sót.
4. Egy másik tálkában forgasd össze a szóráshoz való magokat, fűszereket és a sót.
5. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Erre porciózd a négyfelé osztott tésztát - igyekezz minél gömbölyűbb formákat kialakítani.
6. A bucikat szórd meg a magvakkal, és mehetnek is a sütőbe!
7. A karfiolzsömléket 15-20 perc alatt süsd készre - a sütési idő hossza készülékfüggő, jobb, ha figyelsz!
8. Ha már teljesen átsült a zsömle, 2-3 percig piríthatod grillező fokozaton, hogy igazán szép színe legyen.
9. A kész zsömléket vedd ki a sütőből, és csak akkor vágd fel, amikor már teljesen kihűlt. Ugyanúgy készíthetsz belőle szendvicset, mint a hagyományos zsömléből, ám ezúttal lelkiismeret furdalás nélkül akár két szendvicset is megehetsz!
Összedolgozni,2x15 percig keleszteni. 18 felé osztani,kettesével összefonni. Közbe a sütöt 190 fokra melegíteni,addig még kel. Tojással lekenni,magokkal megszórni. Sütés 20-20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túróhoz hozzákeverem a porcukrot, majd a tejet és olajat 2. Hozzáadom a lisztet, majd a sütőport -> összegyúrjuk 3. Kinyújtom a tésztát 4. Elkészítem a tölteléket. Két verz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztát bedagasztjuk. Ha kemény, kevés tejjel lazítjuk, majd duplájára kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket: tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű