Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karfi­ol­zsömle!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej karfiol

3 ek. paleo mandulaliszt

1 ek. kókuszliszt

2 tojás

1/2 tk. fokhagymapor

1/4 tk. só

Szórás:

1 tk. mák
1 tk. szezámmag
1 tk. fokhagymapor
1 tk. száraz, pirított hagyma
1/2 tk. Himalája só

Elkészítés:




1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra.

2. A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség.

3. Keverd össze a karfiolrizst, a tojást a liszteket, a fokhagymaport és a sót.

4. Egy másik tálkában forgasd össze a szóráshoz való magokat, fűszereket és a sót.

5. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Erre porciózd a négyfelé osztott tésztát - igyekezz minél gömbölyűbb formákat kialakítani.

6. A bucikat szórd meg a magvakkal, és mehetnek is a sütőbe!

7. A karfiolzsömléket 15-20 perc alatt süsd készre - a sütési idő hossza készülékfüggő, jobb, ha figyelsz!

8. Ha már teljesen átsült a zsömle, 2-3 percig piríthatod grillező fokozaton, hogy igazán szép színe legyen.

9. A kész zsömléket vedd ki a sütőből, és csak akkor vágd fel, amikor már teljesen kihűlt. Ugyanúgy készíthetsz belőle szendvicset, mint a hagyományos zsömléből, ám ezúttal lelkiismeret furdalás nélkül akár két szendvicset is megehetsz!

Karfi­ol­zsömle!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: A
Boorstog, a mongol fánkocska
Boorstog, a mongol fánkocska

A nedves hozzávalókat összekeverjük az élesztővel, majd a liszthez adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél óra kelesztés után vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy fele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Amerikai fahéjas tekercs - ciamonn rolls
Amerikai fahéjas tekercs - ciamonn rolls

Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hog...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Túrós és almás mákos házi rétes
Túrós és almás mákos házi rétes

A hozzávalókból kalács lágyságú tésztát készítesz. Ezt vékonyra kinyújtod. A lisztből és a zsírból vagy sütőmargarinból, csinálsz egy egyszerű rántást, és ezzel megkened a kinyújto...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsvéti kalács (Limara)
Húsvéti kalács (Limara)

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk