25 dkg friss szívmentes csikremáj
6 evőkanál sima (natúr) cornflakes
só, bors, pertezselyem
tojás
pici reszelt sajt
Salátához:
paradicsom, paprika, hagyma, uborka
A májakat jól megmossuk ls alaposan lecsöpögtetjük.
A cornflakest összemorzsoljuk és a reszelt sajttal összekeverjük.
A tojást felütjük, sózzuk borsozzuk és a májakat megfürösztjük benne, majd a sajtos bundába megforgatjuk és bő forró olajban hirtelen készre sütjük.
A salátához a hozzávalókat apróra vágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk.
Nyáron a friss kerti fűszerekből is tehetünk hozzá.
(bazsalikom, kakukkfű, pertezselyem)
A zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevít...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepesaz olajban megpiritjuk a felvagdosott hagymát,zúzott fokhagymát ,majd hozzáadjuk a húst ,a füszereket és a paradicsompürét -10 percig igy rotyogtatjuk majd hozzáadjuk az apró...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézNOKEDLI KÉSZITÉSE A lisztet elkeverjük a sóval, tojásokkal és annyi vízzel, hogy galuskatésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, mikor feljönnek a víz színére, leszűrjük, hid...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA felmelegített olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Beletesszük a szeletekre vágott paprikát és lefedés nélkül, gyakran kevergetve addig pároljuk, míg éppen elkezd puhulni. Tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű