25 dkg friss szívmentes csikremáj
6 evőkanál sima (natúr) cornflakes
só, bors, pertezselyem
tojás
pici reszelt sajt
Salátához:
paradicsom, paprika, hagyma, uborka
A májakat jól megmossuk ls alaposan lecsöpögtetjük.
A cornflakest összemorzsoljuk és a reszelt sajttal összekeverjük.
A tojást felütjük, sózzuk borsozzuk és a májakat megfürösztjük benne, majd a sajtos bundába megforgatjuk és bő forró olajban hirtelen készre sütjük.
A salátához a hozzávalókat apróra vágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk.
Nyáron a friss kerti fűszerekből is tehetünk hozzá.
(bazsalikom, kakukkfű, pertezselyem)
Ha olyan kenyérrel dolgozunk, amelynek vastag, ropogós a héja, vágjuk le róla. A kenyérszeleteket áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi őket, hagyjuk benne, hogy megpuhuljanak....
Elkészítési idő: 20+20 perc Nehézség: KönnyűA húst rakd egy tálba, keverd össze a rizzsel, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a tojással, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Formázz a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát, bazsalikomot és a paradicsomot aprítsuk fel a fokhagymával együtt. A darált csirkehúst összekeverjük az összes hozzávalóval, majd hagyjuk állni 5 percet, hogy az út...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűElőször is hagyom kiolvadni a halat és a gombámat. Aki frissen készíti a gombát, csupán annyit tegyen, hogy fedő alatt 15-20 perc alatt párolja meg a felszeletelt gombát, pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű