25 dkg friss szívmentes csikremáj
6 evőkanál sima (natúr) cornflakes
só, bors, pertezselyem
tojás
pici reszelt sajt
Salátához:
paradicsom, paprika, hagyma, uborka
A májakat jól megmossuk ls alaposan lecsöpögtetjük.
A cornflakest összemorzsoljuk és a reszelt sajttal összekeverjük.
A tojást felütjük, sózzuk borsozzuk és a májakat megfürösztjük benne, majd a sajtos bundába megforgatjuk és bő forró olajban hirtelen készre sütjük.
A salátához a hozzávalókat apróra vágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk.
Nyáron a friss kerti fűszerekből is tehetünk hozzá.
(bazsalikom, kakukkfű, pertezselyem)
A csirkemellet felszeletelem, füszerezem 15percet állni hagyom. Közbe az apróra vágott vöröshagymát forró olajon üvegesre párolom, beleteszem a felkockázott paprikát és paradics...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KönnyűA húst nem túl apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és fölkarikázzuk. Egy magas falú tapadásmentes serpenyőben fölmelegítjük az olajat, beleszórjuk a vöröshagymát é...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA fűszereket egy edénybe összekevertem. A húsokat a sütés előtti napon a Pataki tálba egymásra helyeztem, minden sort megkentem a fűszeres keverékkel. Hűtőbe tettem. Másnap ráöntö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa sütőt előmelegítjük 170 fokra. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, majd vékonyan felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű