Családireceptkönyv.hu

Hot-dog házilag


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tönköly liszt
20 dkg rizsliszt
oregánó

élesztő
8db franfurti virsli
tojás a kenéshez
sajt a tekeréshez

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe teszünk egy picike cukrot. ( cukor helyett egy Pöttyit, vagy egy loccsantás update folyékony édesítőszert)
A liszteket összekeverjük a sóval és az oregánóval majd a felfuttatott élesztővel.
Kelni hagyjuk.
Mikor már megdagadt a tálban 8 db kis cipót nyújtunk belőle.
A tésztákat megkenjük paradicsomszósszal, sajttal megszórjuk és ráfektetjük a virslit és szépen feltekerjük.
Tetejüket megkenjük a felvert tojás sárgájával és sókristállyal megszórjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha Himalája egész sót használunk akkor bánjunk vele óvatosan mert nagyon erős és könnyen teljesen elsózhatjuk a hot-dogokat

Hot-dog házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposztás tészta
Káposztás tészta

A fejes káposztát 4 felé vágjuk, majd torzsáját kivágjuk. Lereszeljük. Megsózzuk, kissé átforgatjuk, keverjük, és állni hagyjuk kb 20 percig. Majd alaposan kinyomko...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Pizza (élesztő nélkül)
Pizza (élesztő nélkül)

Elkészítés: Egy tálba teszem a vajat és a langyos tejet és addig keverem, míg a vaj felolvad a tejben. Ehhez szitálom hozzá a lisztet, sót, csipetnyi cukrot és az ecetet. Jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslivel töltött, burgonyás lángos recept
Virslivel töltött, burgonyás lángos recept

A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt. A héjában főtt, hámozott, át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk