Családireceptkönyv.hu

Hot-dog házilag


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tönköly liszt
20 dkg rizsliszt
oregánó

élesztő
8db franfurti virsli
tojás a kenéshez
sajt a tekeréshez

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe teszünk egy picike cukrot. ( cukor helyett egy Pöttyit, vagy egy loccsantás update folyékony édesítőszert)
A liszteket összekeverjük a sóval és az oregánóval majd a felfuttatott élesztővel.
Kelni hagyjuk.
Mikor már megdagadt a tálban 8 db kis cipót nyújtunk belőle.
A tésztákat megkenjük paradicsomszósszal, sajttal megszórjuk és ráfektetjük a virslit és szépen feltekerjük.
Tetejüket megkenjük a felvert tojás sárgájával és sókristállyal megszórjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha Himalája egész sót használunk akkor bánjunk vele óvatosan mert nagyon erős és könnyen teljesen elsózhatjuk a hot-dogokat

Hot-dog házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Paleo tészta
Paleo tészta

A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors, 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkinis lasagne tekercs
Cukkinis lasagne tekercs

Először a paradicsomos szószt készítsük el. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. Hevítsük fel az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Burgonyás nudli lekvárral töltve
Burgonyás nudli lekvárral töltve

Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓGOMBÓC *
TÚRÓGOMBÓC *

A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. (Esetleg 1-4 evőkanál porcukorral, ízlés szerint) A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,...

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk