menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás nudli lekvárral töltve


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg.dkg. burgonya (főtt, áttört) kb.
30-40 dkg. dkg. búzaliszt
1 db tojás
1 teáskanál só
8 g kristálycukor kb.
A töltéshez
Kemény lekvár
A főzéshez
víz

A pirított morzsához
20 dkg. zsemlemorzsa
2 evőkanál étolaj
A tálaláshoz
Porcukor












Elkészítés:



Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos pirítás után.
A burgonyát enyhén sós vízbe feltesszük főni. Amikor megfőtt, alaposan törjük át a burgonyát.
A kihűlt, áttört burgonyára mérjük rá az összes többi hozzávalót, és dagasszuk egynemű tésztává.
A kész tésztát vékony lisztezett deszkán nyújtsuk 4-5 mm vastagra, majd egy kiszúróval 9-10 cm átmérőjű rudakat szúrjunk ki belőle.
A körök közepébe nyomjunk kemény lekvárt.
Ezután hajtsuk bele a lekvárt a tésztákba, hogy vastagabb rudakat kapjunk, és alaposan sodorjuk nudli formára össze a tészta széleit úgy, hogy a lekvár maradjon belül.
A kész nudlikat csendesen lobogó, enyhén sózott vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére mind. Ez kb. 4 perc.
Ezután tésztaszűrővel szedjük ki őket a vízből, majd az előkészített pirított morzsába forgassuk bele.
A kész nudlikat frissen-forrón, ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.

Burgonyás nudli lekvárral töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cheddar sajtos makaróni
Cheddar sajtos makaróni

A tésztát enyhén sós, forró vízben készre főzzük, majd leszűrjük. A tejet, a vajat, a lisztet és a mustárt egy lábasban simára keverjük és felforraljuk, majd sűrűre főzzük. 15 d...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan belefor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tésztás csoda
Tésztás csoda

A tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A főzőtejszínt, a tejfölt és az apróra vagdosott mozzarellát összekeverjük, hozzáadjuk a zöld fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sült mákos tészta
Sült mákos tészta

A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Közben a tojás sárgákat a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukor kétharmadát,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk