menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás nudli lekvárral töltve


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg.dkg. burgonya (főtt, áttört) kb.
30-40 dkg. dkg. búzaliszt
1 db tojás
1 teáskanál só
8 g kristálycukor kb.
A töltéshez
Kemény lekvár
A főzéshez
víz

A pirított morzsához
20 dkg. zsemlemorzsa
2 evőkanál étolaj
A tálaláshoz
Porcukor












Elkészítés:



Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos pirítás után.
A burgonyát enyhén sós vízbe feltesszük főni. Amikor megfőtt, alaposan törjük át a burgonyát.
A kihűlt, áttört burgonyára mérjük rá az összes többi hozzávalót, és dagasszuk egynemű tésztává.
A kész tésztát vékony lisztezett deszkán nyújtsuk 4-5 mm vastagra, majd egy kiszúróval 9-10 cm átmérőjű rudakat szúrjunk ki belőle.
A körök közepébe nyomjunk kemény lekvárt.
Ezután hajtsuk bele a lekvárt a tésztákba, hogy vastagabb rudakat kapjunk, és alaposan sodorjuk nudli formára össze a tészta széleit úgy, hogy a lekvár maradjon belül.
A kész nudlikat csendesen lobogó, enyhén sózott vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére mind. Ez kb. 4 perc.
Ezután tésztaszűrővel szedjük ki őket a vízből, majd az előkészített pirított morzsába forgassuk bele.
A kész nudlikat frissen-forrón, ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.

Burgonyás nudli lekvárral töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi tészta
Házi tészta

Csiga A tésztát összegyúrjuk, pihentetjük fél órát, nyújtjuk Nagy kockákra vágjuk, és megsodorjuk csigakészítőn csigának. Kocka, csík: Abba teszek egy kis vizet is, hogy kb 8...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gabimami
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt. Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízes...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kemencés kenyérlángos
Kemencés kenyérlángos

Ha van kisebb dagasztógépünk, akkor nagyon egyszerű dolgunk van, mert 12 perc alatt elkészíti a megfelelő állagú tésztát. Ha nincs gépünk, akkor a tésztához való alapanyagokat egy...

Elkészítési idő: 45 + 15 perc
Nehézség: Közepes
share
Gombás pizza
Gombás pizza

1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat. 2. Kétszeresére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk