50 dkg makaróni
50 dkg darált sertéshús
20 dkg juhtúró
1 közepes fej vöröshagyma
5 dkg vaj (olvasztott)
175 g tejföl
fűszerpaprika ízlés szerint (őrölt)
bors ízlés szerint (törött)
só ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
A makarónit sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és egy kevés olvasztott vajjal összekeverjük.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a húst, kevés vizet öntünk rá, és összekeverjük.
Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
Gyakran kevergetve fedő alatt puhára pároljuk.
Egy kivajazott tűzálló tálba öntjük a makaróni felét, megszórjuk a juhtúró felével, és ráöntjük a darált húst.
Ismét juhtúró következik, majd a maradék tészta.
A tetejét bevonjuk tejföllel, és sütőben készre sütjük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A csirkét lehetőleg előző este befűszerezzük, és egy kevés szójaszószba áztatjuk. Megfőzzük a tésztát. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát, a sárgarépát vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat, a tejszínt és az ementálit összekeverjük és lassú tűzön felmelegítjük. Nem kell főnie, ha szép lassan összemelegítjük sűrűvé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, kifőzöm benne a tésztát, majd hozzá-keverem a vaj felét. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek, a tojássárgáját a kétféle cukorral, a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. ◾️A paradicsomot a vízzel kikeverjük. ◾️Az olajon a hagymákat megpirítjuk majd hozzáadjuk a paradicsomszószt. ◾️Ízesítjük az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű