50 dkg makaróni
50 dkg darált sertéshús
20 dkg juhtúró
1 közepes fej vöröshagyma
5 dkg vaj (olvasztott)
175 g tejföl
fűszerpaprika ízlés szerint (őrölt)
bors ízlés szerint (törött)
só ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
A makarónit sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és egy kevés olvasztott vajjal összekeverjük.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a húst, kevés vizet öntünk rá, és összekeverjük.
Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
Gyakran kevergetve fedő alatt puhára pároljuk.
Egy kivajazott tűzálló tálba öntjük a makaróni felét, megszórjuk a juhtúró felével, és ráöntjük a darált húst.
Ismét juhtúró következik, majd a maradék tészta.
A tetejét bevonjuk tejföllel, és sütőben készre sütjük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Felváltva, apródonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük. Forró gofrisütõben...
Elkészítési idő: 15 + 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA búzadarát egy nagy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojást, a cukrokat, a sót és a citrom reszelt héját. Hozzákeverjük a tejet, hogy híg tejbegríz állagú legyen, hagyjuk pihenni egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű