Családireceptkönyv.hu

Sonkás sajtos krumplilepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g krumpli
150 g finomliszt
1 db tojás
100 g sonka
100 g sajt

bors

Elkészítés:


A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk.
Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl ragadós tésztát kapunk.
Kettészedjük a tésztát, kinyújtjuk amekkora a serpenyő és az egyik felét egy serpenyő aljába tesszük, majd rátesszük a sajtot és a sonkát. Erre helyezzük rá a tészta második felét.

Elkezdjük sütni, takarékon, hogy nehogy megégjen. Néha amikor már érezni a sült tészta illatát alá nézünk, hogy nem égett-e oda. Akkor jó, ha aranybarna a tészta. Ha elértük a megfelelő színt, kivesszük, és megsütjük a másik oldalát is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Juhtúrós sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska

A szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre. Közben egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg közepes lángon a juhtúrót a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Bolognai lasagne
Bolognai lasagne

A raguhoz a zöldségeket karikára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabos paradicsomot és pici vízzel puhára pároljuk. Ha megpuhult a zöldség, leturmixoljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PIZZA GOLYÓK
PIZZA GOLYÓK

A pizzatésztához a lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe beletesszük a cukrot, majd rá az élesztõt. Felöntjük 1 dl langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztõ 15 perc alatt fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk