3 dl tej
10 dkg vaj / 1 dl étolaj
15 dkg porcukor
1 egész tojás
60 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
egy csipet só
Töltelék:
50 dkg túró
2 csapott ek. búzadara
8 ek. cukor
1 cs. vaniliacukor
1 citromreszelt héja
2 tojássárgája
2 tojásfehérje - habbá verni
Az élesztőt felfuttatni, a hozzávalókkal összegyúrni, keleszteni.
Kb. 3mm vastagra kinyújtani.
6x4= 24 részre osztani. Tölteléket rákanalazni, batyuvá formálni.
20 perc pihentetés, majd tojásfehérjével a tetejét lekenni.
200 C kb. 20-25 perc.
A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztottam, kicsit lágyabbra mint a kenyértészta. Duplájára kelesztettem a kelesztőtálba, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 6...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűTipp! Csak sajttal is elkészíthető, de akkor mielőtt a sajtot rászórjuk, kenjük át a tészta felületét olvasztott vajjal és erre szórjuk a sajtot. Pikánsabb sajttal is érdemes kipró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1943598948985410&set=p.1943598948985410&type=3&theater&ifg=1
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt tejben kis cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóhoz adjuk,jól összegyúrjuk,pogácsákat szaggatunk belőle és közepes lángon kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű