Családireceptkönyv.hu

Fügés pulykamell vörösborban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg pulykamellfilé
3 dl félédes asztali vörösbor
8 db friss füge
2 db édeskés alma (pl. golden)
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál étkezési keményítő
kevés liszt

bors
cukor

Elkészítés:


A pulykamellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk. Ezalatt a fügéket negyedekbe vagy nyolcadokba, az almákat kisebb kockákra vágjuk, és a borral felöntve egy lábasban sózva, cukrozva feltesszük főni. A húsokat lisztbe mártva kevés olajon kisütjük. A kész szeleteket kiszedjük, és a visszamaradt pecsenyelében elkeverjük az étkezési keményítőt, felöntjük a gyümölcsös borral, és besűrítjük. A pulykamell szeleteket a szószba visszatéve még egy kicsit átforraljuk. Főtt rizzsel, vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kínai mogyorós-zelleres csirke "Évi "módon
Kínai mogyorós-zelleres csirke "Évi "módon

1. A csirkemellet felkockázni, ső-borssal fűszerezni, és hirtelen az olajon aranybarnára sütni. Majd kiszedni az olajból, félretenni. 2. A maradék olajba a gyufaszálra vágott zell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkefalatok Budapest módra
Csirkefalatok Budapest módra

A csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1 ek zsíron megpirítjuk, majd félre tesszük. A maradék zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
filézett csirke comb
filézett csirke comb

A burgonyát hajában megfőzöm, meghámozom, majd felkarikázom. Egy serpenyőben kevés vajon megsütöm a felkarikázott burgonyát, amit megszórtam kakukkfűvel, rozmaringgal. Ha kész meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csirkemáj rizottó
Csirkemáj rizottó

A csirkemájat megmossuk, kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron lepirítjuk. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozzuk, felö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk