25 dkg pulykamellfilé
3 dl félédes asztali vörösbor
8 db friss füge
2 db édeskés alma (pl. golden)
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál étkezési keményítő
kevés liszt
só
bors
cukor
A pulykamellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk. Ezalatt a fügéket negyedekbe vagy nyolcadokba, az almákat kisebb kockákra vágjuk, és a borral felöntve egy lábasban sózva, cukrozva feltesszük főni. A húsokat lisztbe mártva kevés olajon kisütjük. A kész szeleteket kiszedjük, és a visszamaradt pecsenyelében elkeverjük az étkezési keményítőt, felöntjük a gyümölcsös borral, és besűrítjük. A pulykamell szeleteket a szószba visszatéve még egy kicsit átforraljuk. Főtt rizzsel, vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
1. A combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. 2. Megsózom és megborsozom. 3. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem. serpenyőben felforrósítom az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig kevergetve pároljuk. Ráöntjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd fel csíkokra a pulykamellet, majd élénk tűzön jól pirítsd meg. Tisztítsd meg, vágd fel a hagymát és olajon dinszteld meg egy akkora edényben, amiben majd minden hozzávaló elfé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kissé kivert húsokat sózzuk, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. Tűzálló tál alját kikenjük margarinnal, és a húsokat rétegesen lerakjuk. A megmaradt tojást összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű