35×23 tepsi
1 kg háztartási keksz
1,30 dkg tejföl
50 dkg sütés álló csokikrém
6-7 evőkanál cukor
4 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
10 dkg csoki+1 evőkanál olaj
A tejfölt a két fajta cukorral csokikrémmel jól kikavarom.A keksszel el kezdjük kirakni a tepsinket,megkenjük csoki krémmel,megint keksz sorosan rakjuk míg el nem fogy a csokikrém meg a keksz.
A tetejére víz gőz felett megolvasztom a csokit és rácsurgatom a tetejére.
Hűtőbe rakjuk éjszakára addig a kekszünk megpuhul.Másnap szeleteljük.
A négy tojásból szokásos módon piskótát sütünk. Mikor kihűlt hosszába ketté vágjuk. Jénai tálba tesszük az egyik felét én téglalap alakú jénait használtam és ráöntöm a már kész cso...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa lisztet átszitálom, vajat elmorzsolom benne, cukor, vaniliás cukor, sütőpor tejföl, tojással összegyúrom, hűtőben pihentetem 1 órát. Azután ketté veszem , kinyújtom, az alsó rész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNedves és száraz összetevőket külön-külön összevegyítjük, majd a kettőt összekeverjük. Legalább fél órát állni hagyjuk. 160-170 fokon 40-45 perc.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztáját vagy kenyérsütőgépben dagasztom, vagy az élesztőt felfuttatom langyos tejben cukorral, majd ha minden hozzávalóval összedolgoztam egy tálban és simára dagasztottam,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű