Sütés előtti este:
40 dkg liszt
1 dkg élesztő
3 dl víz
Másnap:
60 dkg liszt
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
kb:3 dl víz
Este a lisztet tálba rakom az élesztőt belemorzsolva ,vízzel fakanállal galuska állagú tésztát készítünk a konyhapulton hagyom letakarva vagy kelesztőtálba.Másnap a többi lisztet,olajat,sót,élesztőt,vizel összedagasztom,akkor jó ha elválik az edényfalától.Kelesztem, formázom megint kelesztem.Vizel jól lespriccelem,250 fokon sütöm.
A 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává dagasztju...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA tejet , 5 dkg Rámát, evőkanálnyi kristálycukrot felmelegítjük a mikróban. Mikor már meleg,(de nem forró) Hozzáöntjük a liszt, só, tojás, porélesztő keverékhez. Kidolgozás után 40...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű