Sütés előtti este:
40 dkg liszt
1 dkg élesztő
3 dl víz
Másnap:
60 dkg liszt
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
kb:3 dl víz
Este a lisztet tálba rakom az élesztőt belemorzsolva ,vízzel fakanállal galuska állagú tésztát készítünk a konyhapulton hagyom letakarva vagy kelesztőtálba.Másnap a többi lisztet,olajat,sót,élesztőt,vizel összedagasztom,akkor jó ha elválik az edényfalától.Kelesztem, formázom megint kelesztem.Vizel jól lespriccelem,250 fokon sütöm.
Fél deciliter langyos tejhez adjunk hozzá 1 tk cukrot majd morzsoljuk bele az élesztőt és 1-2 evőkanál lisztet is szórjunk rá. Tegyük félre nagyjából 15 percre, amíg szépen felfut....
Elkészítési idő:Az összetevőkből szokásos módon kelt tésztát készítünk, melyet 1 órán át kelesztünk, majd 7-8 centi vastagra nyújtjuk. Fele tésztát megkenjük a puha vajjal, majd ráhajtjuk a másik...
Elkészítési idő:1. 10 dkg rámát habosra kavarunk 10 dkg cukorral, majd egyenként hozzákavarunk 3 db tojássárgáját. 2. Beleöntünk még 2 dl tejet, pici sót, és 3 dkg langyos tejben felfuttatott...
Elkészítési idő:Dagasztógép táljába morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a meglangyosított tejet, amiből 2-3 evőkanálnyit visszatartunk. Egy habverővel vagy spatulával alaposan elkeverjü...
Elkészítési idő: