Sütés előtti este:
40 dkg liszt
1 dkg élesztő
3 dl víz
Másnap:
60 dkg liszt
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
kb:3 dl víz
Este a lisztet tálba rakom az élesztőt belemorzsolva ,vízzel fakanállal galuska állagú tésztát készítünk a konyhapulton hagyom letakarva vagy kelesztőtálba.Másnap a többi lisztet,olajat,sót,élesztőt,vizel összedagasztom,akkor jó ha elválik az edényfalától.Kelesztem, formázom megint kelesztem.Vizel jól lespriccelem,250 fokon sütöm.
A lisztet, a sót, a cukrot és a vajat összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tésztához adjuk, és jól eldolgozzuk. Ezután kb. 1-1,5 órát kelesztjük. Kelesztés utá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, első kelés után formázhatjuk, majd második kelés után megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár erc alatt futtassuk fel. A felolvasztott langyos vajat és a tejfölt tegyük a tálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük, megdagasztjuk. A puha vajat a cukrokkal és a kakaóval kikeverjük — nem kell folynia, csak kenhető legy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű