50 dkg finom liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
kevés tej
Töltelék:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 evőkanál kakaó(Holland)
2 kanál házi barack lekvár
1-1,5 dl vaníliás tej
rumaroma ízlés szerint
Tetejére:
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
reszelt csoki
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom,annyi tejet adunk hozzá hogy könnyen nyújtható legyen,3 részre osztom tepsi hátán sütöm 180 fokon.
A töltelékhez a vajat a porcukorral,kakaóval,lekvárral összekeverjük majd a legkevésbé sikerült egyik lapot beletöröm,vaníliás tejet,rumot hozzáadom összegyúrom,kevés pihentetés után a lap elázik,és a két lap közé töltjük.
A tetejére a fehérjénket ,porcukorral,gőz fölött habbá verjük,rákenjük a tetejére,reszelt csokival szórom a hab száradása után szeletelem.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot is belekeverjük, majd egyenként a tojássárgákat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk. A gesztenyepürét i...
Elkészítési idő:1. Az összes hozzávalót alaposan keverd össze egy tálban. A keverék legyen teljesen csomómentes. Hagyd állni egy órát, majd keverd át újra. 2. Teflonos, vagy vékonyan olajozott, f...
Elkészítési idő: 1,5 óraA hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Wattra mikróba tesszük. Ha kész, bármivel tölthető.
Elkészítési idő: