50 dkg finom liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
kevés tej
Töltelék:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 evőkanál kakaó(Holland)
2 kanál házi barack lekvár
1-1,5 dl vaníliás tej
rumaroma ízlés szerint
Tetejére:
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
reszelt csoki
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom,annyi tejet adunk hozzá hogy könnyen nyújtható legyen,3 részre osztom tepsi hátán sütöm 180 fokon.
A töltelékhez a vajat a porcukorral,kakaóval,lekvárral összekeverjük majd a legkevésbé sikerült egyik lapot beletöröm,vaníliás tejet,rumot hozzáadom összegyúrom,kevés pihentetés után a lap elázik,és a két lap közé töltjük.
A tetejére a fehérjénket ,porcukorral,gőz fölött habbá verjük,rákenjük a tetejére,reszelt csokival szórom a hab száradása után szeletelem.
A tészta hozzávalóit, miután gondosan kimértük, tegyük egy nagy tálba, gyúrjuk alaposan össze, majd frissen tartó fóliába csavarva harminc percig pihentessük a hűtőben! Az így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzögelets piskótalapot sütünk. Krém: 2 egész tojás, 2 tojássárgája, 20 dkg porcukor. Ezt gőz fölött habosra keverjük (vigyázzunk, hogy ki ne cukrosodjon!) Ha kihűlt, beleteszünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd felöntjük a vaníliaaromával elkevert tejjel. Csomómentesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánkenyér valamennyi hozzávalóját a csokoládé kivételével összeturmixoljuk. Hozzáforgatjuk a pasztillákat. Sütőpapírral bélelt 12 x 22 centis formába töltjük és 175 fokos sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű