50 dkg finom liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
kevés tej
Töltelék:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 evőkanál kakaó(Holland)
2 kanál házi barack lekvár
1-1,5 dl vaníliás tej
rumaroma ízlés szerint
Tetejére:
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
reszelt csoki
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom,annyi tejet adunk hozzá hogy könnyen nyújtható legyen,3 részre osztom tepsi hátán sütöm 180 fokon.
A töltelékhez a vajat a porcukorral,kakaóval,lekvárral összekeverjük majd a legkevésbé sikerült egyik lapot beletöröm,vaníliás tejet,rumot hozzáadom összegyúrom,kevés pihentetés után a lap elázik,és a két lap közé töltjük.
A tetejére a fehérjénket ,porcukorral,gőz fölött habbá verjük,rákenjük a tetejére,reszelt csokival szórom a hab száradása után szeletelem.
A babapiskótát apróra összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a barackízt és a rumot. Ezt halmozzuk a réteslapokra, majd feltekerjük. Kívülről bekenjük olvasztott vajjal, majd készr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót ledaráltam (én kicsit darabkásabbra hagytam, nem daráltam "porrá") és elkevertem a rizsliszttel, cukorral, sóval, majd elmorzsoltam a margarinnal. Nagyon jó állagú tésztát g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét fele cukorral habbá verjük egy másik tálba a sárgáját is felverjük a cukorral hozzáöntsük az olvasztott vajat gőz fölött megolvasztott csokit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűПриготовление: Нагрейте духовку до 210 градусов. Противень смажьте сливочным маслом и застелите бумагой для выпечки. Миксером взбейте яйца с сахаром на высокой скорости в течение...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű