Családireceptkönyv.hu

Kata szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg finom liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
kevés tej

Töltelék:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 evőkanál kakaó(Holland)
2 kanál házi barack lekvár
1-1,5 dl vaníliás tej
rumaroma ízlés szerint

Tetejére:
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
reszelt csoki

Elkészítés:


A tésztához a hozzávalókat összegyúrom,annyi tejet adunk hozzá hogy könnyen nyújtható legyen,3 részre osztom tepsi hátán sütöm 180 fokon.
A töltelékhez a vajat a porcukorral,kakaóval,lekvárral összekeverjük majd a legkevésbé sikerült egyik lapot beletöröm,vaníliás tejet,rumot hozzáadom összegyúrom,kevés pihentetés után a lap elázik,és a két lap közé töltjük.
A tetejére a fehérjénket ,porcukorral,gőz fölött habbá verjük,rákenjük a tetejére,reszelt csokival szórom a hab száradása után szeletelem.

Kata szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Burkolt rétes (babapiskótás)
Burkolt rétes (babapiskótás)

A babapiskótát apróra összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a barackízt és a rumot. Ezt halmozzuk a réteslapokra, majd feltekerjük. Kívülről bekenjük olvasztott vajjal, majd készr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Gluténmentes isler rizsliszt
Gluténmentes isler rizsliszt

A diót ledaráltam (én kicsit darabkásabbra hagytam, nem daráltam "porrá") és elkevertem a rizsliszttel, cukorral, sóval, majd elmorzsoltam a margarinnal. Nagyon jó állagú tésztát g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Colás sütemény
Colás sütemény

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét fele cukorral habbá verjük egy másik tálba a sárgáját is felverjük a cukorral hozzáöntsük az olvasztott vajat gőz fölött megolvasztott csokit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Шоколадная маркиза с вишней
Шоколадная маркиза с вишней

Приготовление: Нагрейте духовку до 210 градусов. Противень смажьте сливочным маслом и застелите бумагой для выпечки. Миксером взбейте яйца с сахаром на высокой скорости в течение...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk