1 bögre köles
4 bögre diótej vagy más alternatív tej
2 evőkanál nyírfacukor vagy egy pici stevia
1-2 alma kicsi kockákra szeletelve
fahéj
reszelt dió
egy citrom reszelt héja
1. A kölest egy kisméretű tűzálló tálba helyezzük, és ráöntjük a folyadékot.
2. Az egészet megszórjuk a cukorral, a citromhéjjal, és belekeverjük a diót.
3. Az almadarabkákat megszórjuk a fahéjjal, és ráhelyezzük a kölesre. Ne ijedjünk meg, ha a folyadék soknak tűnik, a köles mindet magába fogja szívni.
4. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk kb. 45 percre.
A 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával és a nyírfacukor porral. Morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liter tejet felforraljuk. 6 db almát lereszelünk a nagy lyukú reszelőn, és kevés vajon fahéjjal megpároljuk. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, amihez 15 dkg porcukrot is a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiska...
Elkészítési idő: max 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Máz: tojásfehérje, porcukor Nem kell az összes f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű