1 bögre köles
4 bögre diótej vagy más alternatív tej
2 evőkanál nyírfacukor vagy egy pici stevia
1-2 alma kicsi kockákra szeletelve
fahéj
reszelt dió
egy citrom reszelt héja
1. A kölest egy kisméretű tűzálló tálba helyezzük, és ráöntjük a folyadékot.
2. Az egészet megszórjuk a cukorral, a citromhéjjal, és belekeverjük a diót.
3. Az almadarabkákat megszórjuk a fahéjjal, és ráhelyezzük a kölesre. Ne ijedjünk meg, ha a folyadék soknak tűnik, a köles mindet magába fogja szívni.
4. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk kb. 45 percre.
http://candidareceptek.blogspot.hu/
A hozzávalókat összegyúrjuk, elsimítjuk, kiszaggatjuk. Sütés után lekvárral megkenjük, összetapasztjuk, csokimázzal vonjuk be és kókuszt szórunk a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk. Töltelék: 1 1/2 kg alma, 7 ek cukor, i vaníliáscukor, fahéj. Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojás sárgáját a porcukorral, a vízzel habosra keverünk, majd hozzá adjuk a lisztet, sütőport és a habbá vert fehérjét. Két felé osztjuk a masszát, az egyikbe bele tessz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű