150 g porcukor, 90 g liszt, 100 g olvasztott vaj, 1/2 csésze tej, 2 egész tojás, 1 tk sütőpor, 1 csipet só, 1 tk vanília kivonat, 1 tk őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szerecsendió, őrölt szegfűbors, őrölt szegfűszeg, a tészta tetejére 1-2 marék friss szilva, 1-2 marék dió vagy szeletelt mandula, 1-2 ek barnacukor.
először is előmelegítettem a sütőt 180 C fokra.(alsó-felső) A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntöttem, géppel (de kézzel is lehet) 1-2 perc alatt összedolgoztam, sütőpapírral bélelt 26-cm-es kapcsos formába öntöttem. A tetején elrendeztem az ízlés szerinti mennyiségű szilvát és diót / mandulát, megszórtam a cukorral és betoltam a sütőbe. Kb. 35-40 percre
A tésztához a margarint a tojással és a cukorral habosra keverjük,a mézet a tejet hozzáadjuk,ezután a sütőporral elkeverjük és átszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet melegítsd langyosra. 60 ml-hez add a sót, jól keverd el. A másik részben oldd fel a mézet, majd morzsold bele az élesztőt. Letakarva hagyd, hogy felfusson. A liszteket mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. Egy másik tálban pedig – a kókuszzsírt leszámítva – az összes többi hozzávalót csomómentesre keverjük, és a fehérjehabot óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMielőtt elkezdjük kikeverni a piskótát először gyújtsuk be a sütőt hogy forró legyen . Tojásokat szétválasztjuk a fehérjét egy pici sóval és kevés citromlével kemény habbá verjük ,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű