Családireceptkönyv.hu

Az igazi chilis bab receptje


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 kg darált marhahús
45 dkg bab - konzerv is jó
40 dkg hámozott paradicsom
12 csepp tabasco szósz - elhagyható
4 dl sűrített paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kukoricaliszt
2,5 teáskanálnyi bazsalikom
2 marhahúsleves-kocka
2 teáskanálnyi pirospaprika
2 teáskanálnyi chilipor, illetve csípős paprikakrém
1,5 dl víz
1 nagyobb vöröshagyma
1 deci száraz vörösbor
1 chilipaprika - vagy hegyes erős paprika
1 teáskanálnyi oregánó
1 kis csokor petrezselyem
só, frissen őrölt bors
olaj

Elkészítés:


1. Készítsd elő a hozzávalókat, a hagymát pucold meg,
2. Végy elő egy mélyebb, nagy serpenyőt, és egy kis olajon dinszteld
meg a hagymát, amikor pedig már félig üveges, add hozzá a
karikákra vágott hegyes erős paprikát, vékonyra karikázva.
3. Ha a hagyma már szép üveges, akkor jöhet mellé a hús, pirítsd át
alaposan.
4. Miután megpirult, morzsold hozzá a marhahúsleves-kockát, és keverd
össze a borral.
5. Főzd így együtt pár percig, majd keverd hozzá a paradicsomokat és a
paradicsomsűrítményt, reszeld hozzá a fokhagymákat, valamint add
hozzá a fűszereket: sózd, borsozd kedvedre, add hozzá a
petrezselymet, a bazsalikomot, oregánót, ízlésednek megfelelő
mennyiségű csípőset, forrald fel az egészet, majd vedd kisebb lángra,
fedd le, és főzd 90 percig, időnként megkeverve – ha netán még
igényelne némi folyadékot, akkor paradicsomlével pótold.
6. Miután letelt a másfél óra, keverd hozzá a babot és a tabasco szószt,
és főzd további 30 percig.
7. Amikor ez rövidesen letelik, egy kis edényben keverd össze a
kukoricalisztet, a lisztet és a vizet, ügyelj, hogy csomómentes legyen
és sima, ha ez megvan, akkor keverd a többiekhez a lisztes
keveréket is, nagyjából tíz perc alatt besűrűsödik az egész, akkor
kész is van.

Az igazi chilis bab receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors ratatouille Márti konyhájából
Gyors ratatouille Márti konyhájából

A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomokat, a paprikákat alaposan megmossuk, majd nagyobb darabokra felvágjuk. A hagymáról lehántjuk a héját, és kettévágjuk. Karikázzuk. A fokhag...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconba tekert sajtos spárga (ny)
Baconba tekert sajtos spárga (ny)

A spárgát megmossuk, még ha zsenge, akkor is meghámozzuk, s enyhén sós vízben egy kicsit megfőzzük. Ha kihűlt, ötösével összefogjuk és begöngyöljük a sajtba, baconba. Egy tűzálló t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó
Lecsó

A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ehhez forró vízben úsztasd meg őket, utána egyszerűen lehúzhatod. A paprikákat mosd meg, majd karikázd fel egyenlő méretű darabokra. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk