5 dl főtt rizs vagy tejberizs
12 dkg liszt
6-8 dkg cukor
2,5 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt fahéj
2 tojás
csipet só
1 teáskanál vaníliakivonat
a sütéshez: olaj
a tálaláshoz: porcukor
1. A tojást a sóval felverjük. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd apránként
hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a fűszereket.
2. A főtt rizst villával átdolgozzuk, hogy ne maradjon benne összetapadt
csomó, majd hozzákeverjük a tésztához.
3. Közepes lábosban egyujjnyi olajat forrósítunk, és két evőkanál
segítségével diónyi tésztadarabokat szaggatunk bele.
4. A fánkocskák pár pillanat alatt átsülnek, ha elég helyük van, maguktól
át is fordulnak.
Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük őket, hogy leitassuk róluk a felesleges olajat, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A rizsnek teljesen hidegnek kell lennie, ellenkező esetben sütés közben széteshet a fánk.
Ez a változat a hagyományos fűszerekkel készült, de a rizst ízesíthetjük
zöld kardamommal is. (A calas szó kiejtése: kálá.)
A háromféle pudingot külön-külön megfőzzük fél-fél liter tejjel és 4-4 evőkanál cukorral. Egy tortaforma (vagy üvegtál, jénai stb.) alját kb. fél cm vastagon megkenjük az egyik pug...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a tészta nem lesz olyan lágy, mint egy szokásos fánk tészta.) 10 percet pihentetjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírozott tepsit morzsával meghintjük A lisztet, a porcukrot és sütőport jól összekeverjük és a felét a tepsibe szórjuk. Erre jön a töltelék. A túrót a lisztre morzsoljuk, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű