1 EGÉSZ tojás
2-2,5 dl olaj
1 teáskanál mustár
2-3 csepp citromlé vagy almaecet
csipetnyi só
1. A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük
2. Belemerítjük a botmixert és elindítjuk.
3. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a
hozzávalók.
Eleinte hagyjuk, hogy az edény alján sűrűsödjön a majonéz, és csak utána kezdjük fel-le mozgatni. Néhány másodperc múlva már kész is a kemény majonéz. Ha mégis folyósnak találnánk, akkor öntsünk kevés olajat hozzá és verjük még egy picit.
1 Egy edénybe beletöröm a tojásokat, hozzáadom a mustárt. 2 Hozzáadom a sót és borsot. 3 Belefacsarom a citromlevet. 4 Fokozatosan, vékony sugárban csurgatom bele az olajat,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cukrot állandóan kevergetve felolvasztjuk. A vizet felforrósítjuk és a cukorhoz adjuk. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA tejfölbe belemorzsolom a kéksajtot, hozzáadom a zúzott fokhagymát és sózom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádót meghámozzuk, majd feldaraboljuk egy tálban, hozzáadjuk a kókuszzsírt és a zúzott fokhagymát, majd botmixer segítségével keverjük az egészet, míg viszonylag pépes állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű