menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymakrémleves


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 2 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
2,5 dl zöldségleves-alaplé (helyettesítheted egy fél leveskockával és vízzel)
vaj
3 gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem
crouton vagy pirított kenyérkocka

Elkészítés:


1. A foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon
egy lábosban.
2. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest.
3. Kevergesd folyamatosan, amíg fel nem forr.
4. Keverd hozzá végül az aprított, lehetőleg friss petrezselymet.
5. Ha sima krémlevest szeretnél, tálalás előtt botmixerrel turmixold össze.

Ha szereted, megbolondíthatod a levest egy kis őrölt szerecsendióval, aprított medvehagymával, sajttal, esetleg pirított mandulával!

Trükkök, tippek, praktikák:


Croutonnal (priitott kenyérrel) tálald.

Fokhagymakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellergumót meghámozzuk és a szárzellerrel együtt megmossuk, kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Elkészítés: A vajon megfonnya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Karalábé leves
Karalábé leves

A vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Krumplileves pirított kolbásszal
Krumplileves pirított kolbásszal

◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a paprikát és kb. 1,5 l vízzel felöntjük. ◾️Beletesszük a felkockázott krumplit is valamint a babérlevelet és hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Currys csirkeszárnyleves
Currys csirkeszárnyleves

A csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni. A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük. Ha a leves felforrt a h...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk