1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
2,5 dl zöldségleves-alaplé (helyettesítheted egy fél leveskockával és vízzel)
vaj
3 gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem
crouton vagy pirított kenyérkocka
1. A foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon
egy lábosban.
2. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest.
3. Kevergesd folyamatosan, amíg fel nem forr.
4. Keverd hozzá végül az aprított, lehetőleg friss petrezselymet.
5. Ha sima krémlevest szeretnél, tálalás előtt botmixerrel turmixold össze.
Ha szereted, megbolondíthatod a levest egy kis őrölt szerecsendióval, aprított medvehagymával, sajttal, esetleg pirított mandulával!
Croutonnal (priitott kenyérrel) tálald.
A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott hagymát, üvegesre párolom. Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott, felszeletel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük fel a vizet forrni. Ha már forr, adjuk hozzá a rizstésztát és főzzük puhára. Amíg a tészta fő, hígítsuk fel a miso pasztát ½ csészényi meleg vízben. Adjuk hozzá a wakame p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA salátát metéltre vágjuk, feltesszük a vízben főzni. Hozzáadjuk a sót és az apró kockára vágott húsos szalonnált. Kb. 10 percig gyenge lángon főzzük. Közben elkészítjük a tejföl...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű◾️A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sajtokat és a fűszereket. ◾️Fokozatosan felöntjük 1-1,5 l vízzel és hozzáadjuk a leveskockát. ◾️Felforraljuk, hozzáönt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű