1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
2,5 dl zöldségleves-alaplé (helyettesítheted egy fél leveskockával és vízzel)
vaj
3 gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem
crouton vagy pirított kenyérkocka
1. A foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon
egy lábosban.
2. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest.
3. Kevergesd folyamatosan, amíg fel nem forr.
4. Keverd hozzá végül az aprított, lehetőleg friss petrezselymet.
5. Ha sima krémlevest szeretnél, tálalás előtt botmixerrel turmixold össze.
Ha szereted, megbolondíthatod a levest egy kis őrölt szerecsendióval, aprított medvehagymával, sajttal, esetleg pirított mandulával!
Croutonnal (priitott kenyérrel) tálald.
A zellergumót meghámozzuk és a szárzellerrel együtt megmossuk, kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Elkészítés: A vajon megfonnya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a paprikát és kb. 1,5 l vízzel felöntjük. ◾️Beletesszük a felkockázott krumplit is valamint a babérlevelet és hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézA csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni. A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük. Ha a leves felforrt a h...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű