Családireceptkönyv.hu

Fokhagymakrémleves


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 2 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
2,5 dl zöldségleves-alaplé (helyettesítheted egy fél leveskockával és vízzel)
vaj
3 gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem
crouton vagy pirított kenyérkocka

Elkészítés:


1. A foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon
egy lábosban.
2. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest.
3. Kevergesd folyamatosan, amíg fel nem forr.
4. Keverd hozzá végül az aprított, lehetőleg friss petrezselymet.
5. Ha sima krémlevest szeretnél, tálalás előtt botmixerrel turmixold össze.

Ha szereted, megbolondíthatod a levest egy kis őrölt szerecsendióval, aprított medvehagymával, sajttal, esetleg pirított mandulával!

Trükkök, tippek, praktikák:


Croutonnal (priitott kenyérrel) tálald.

Fokhagymakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

A spárgákat meghámozzuk, a fejét mindegyiknek levágjuk, és félretesszük. A megmaradt szárát feldaraboljuk. A meghámozott és megroppantott fokhagymagerezdeket olívaolajon megfuttat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Petrezselymes zellerkrémleves, pirított dióval
Petrezselymes zellerkrémleves, pirított dióval

Megpucoljuk, felkockázzuk a zellert. A petrezselymet felaprítjuk. 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk. Felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a szeletelt fokhagymát, megpirítjuk. Hozzá...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Füstöltsajtos zellerkrémleves
Füstöltsajtos zellerkrémleves

Tűzálló tálba tesszük a tisztított, kockára vágott zellert és a hámozott, felkockázott almát. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 180 fokos sütőben 35-40...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk