1,5 kg burgonya
1 fej hagyma
1 evőkanál zsír
450 g tejföl
10 dkg füstölt kolbász
Fűszerek:
só bors vagy delikát ízlés szerint
4-5 db babérlevél
2-3 mokkás kanál majoránna
1-2 mokkás kanál fokhagyma por
1 -1 db tyúkhúsleves -erőleves kocka
2 teás kanál piros paprika, de lehet füstölt paprika is.
1 evőkanál paradicsom püré
szárított metélőhagyma, petrezselyem
Rántás:
5 evőkanál olaj
2-3 evőkanál liszt
A hagymát kockázzuk,zsíron dinszteljük,hozzáadjuk a piros paprikát majd a megpucolt kockázott burgonyát,karikázott kolbászt,meg a többi fűszert is.A rántást megcsináljuk az olajat felmelegítjük és a lisztet hozzáadom zsemle színűre pirítjuk,majd ha kihűlt kevés vizel felengedjük és a tejföllel elkeverjük.Ha megfőtt a burgonyánk a tejföllel besűrítjük.
A feldarabolt orját hideg vízbe feltenni, ha felforrt leönteni róla a vizet, majd újból felönteni hideg vízzel és feltenni kis lángra. A hab lesz a tetején azt levenni,só,bors bele...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra aprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát és a gyömbért, fűszerezem a köménnyel, ráborítom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghántjuk, négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk. A vajban a hagymát és a burgonyát megdinszteljük. Sóval, cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű