• 50 dkg brokkoli
• 1 fej vöröshagyma
• 2 dkg vaj
• 1,5 dl tejszín
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• só, bors
A brokkolit mosd meg alaposan, darabold körülbelül egységes méretű részekre, majd tedd félre. A vajat egy, a későbbiekben a levesnek otthont adó lábasban kezdd el hevíteni. Amikor teljesen felolvadt, add hozzá a kockára vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Ha ez megvan, törd bele a fokhagymát, keverj rajta kettőt, majd dobd melléjük a brokkolit, és öntsd fel annyi vízzel, ami pont ellepi majd. Főzd addig, amíg annyira meg nem puhul a zöldség, hogy egy turmixgéppel simára tudod aprítani. Ha elérte ezt az állapotot, add hozzá a szerecsendiót, őrölj bele egy kis borsot, sózd meg a hangulatodnak megfelelően, majd add hozzá a tejszínt is, rottyants rajta még egyet, és már kész is van. Ha nem diétázol, akkor egy kis pirított baconnel, zsemlekockával vagy bármi hasonló, ropogós finomsággal feldobhatod.
elkészítés A hagymát apróra vágjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres...
Elkészítési idő:A karikára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd liszttel meghintve tovább pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, és ha forr, a leveskockát beletesszük. Néhány percig főzzü...
Elkészítési idő:Olvasztott zsíron üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt, az átmosott vörös lencsét, gyömbért és átforgatjuk. Hozzáöntjük a fél liter...
Elkészítési idő: 30 perc1. A lencsét előző este átválogatjuk, majd beáztatjuk. Másnap a vöröshagymát az olajon megdinszteljük, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lencsét, felöntjük 1 lit...
Elkészítési idő: fél óra