• 50 dkg brokkoli
• 1 fej vöröshagyma
• 2 dkg vaj
• 1,5 dl tejszín
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• só, bors
A brokkolit mosd meg alaposan, darabold körülbelül egységes méretű részekre, majd tedd félre. A vajat egy, a későbbiekben a levesnek otthont adó lábasban kezdd el hevíteni. Amikor teljesen felolvadt, add hozzá a kockára vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Ha ez megvan, törd bele a fokhagymát, keverj rajta kettőt, majd dobd melléjük a brokkolit, és öntsd fel annyi vízzel, ami pont ellepi majd. Főzd addig, amíg annyira meg nem puhul a zöldség, hogy egy turmixgéppel simára tudod aprítani. Ha elérte ezt az állapotot, add hozzá a szerecsendiót, őrölj bele egy kis borsot, sózd meg a hangulatodnak megfelelően, majd add hozzá a tejszínt is, rottyants rajta még egyet, és már kész is van. Ha nem diétázol, akkor egy kis pirított baconnel, zsemlekockával vagy bármi hasonló, ropogós finomsággal feldobhatod.
A szárnyakat megmossuk, a végeit levágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikázzuk, a krumplit kockázzuk, a zellert és a karalábét egyben hagyjuk. A hagymákat is megpucolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk darabolt zöldségeket. Picit együtt pároljuk, majd meghintjük kevés lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megpirítjuk a csirke csontot, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Hozzáadunk egy evőkanál sárga curryt, egy evőkanál zöld curry pasztát és négy evőkanál mézet. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon üvegesre pároljuk a megtisztított felszeletelt hagymát és fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet, és ha nagyjából átitatódott a vajjal, akkor elkeverjük, majd felöntjük az al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű