40 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 evőkanál porcukor
2 dl tejföl
csipet só
A töltelékhez: szilvalekvár, darált dio
A tetejére: 1 tojássárgája
1. Az élesztőt a tejfölben elkeverem, és a többi hozzávalóval
összedolgozom.
2. A tésztát nem pihentetem, hanem az összegyúrás után azonnal
kinyújtom 3-4 mm-esre. 5-6 centis kis kockákat vágok belőle,
mindegyik közepébe egy*egy kiskanál szilvalekvárt teszek, és átlósan
két sarkot összefogok.
3. A tetejét tojással lekenem.
4. Sütőpapíros sütőlapra teszem, és 180°C-on 15-20 perc.
Én a szilvalekvárra egy kevés darált diót is szórtam. Nagyon finom, egyszerű sütemény. Ebből a mennyiségből 30 db lett
Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű,2,5 DL VÍZBEN KEVÉS CUKORAL MEG KELESZTÜNK MAJD JÓL ÖSSZE DAGASZTJUK A LISZTEL MIKKOR MEG KELT TEPSIBE TÉVE MEG FORMÁZUK.ÚJRA KELESZTJÜK ÉS FORRÓ SÜTÖBEN KI SÜTJÜK.MIKKOR MEG KELT...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és az olajat. Lassan hozzáadjuk a vizet, és finom tésztát gyúrunk. A tésztát meleg helyen, letakarva (f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű