40 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 evőkanál porcukor
2 dl tejföl
csipet só
A töltelékhez: szilvalekvár, darált dio
A tetejére: 1 tojássárgája
1. Az élesztőt a tejfölben elkeverem, és a többi hozzávalóval
összedolgozom.
2. A tésztát nem pihentetem, hanem az összegyúrás után azonnal
kinyújtom 3-4 mm-esre. 5-6 centis kis kockákat vágok belőle,
mindegyik közepébe egy*egy kiskanál szilvalekvárt teszek, és átlósan
két sarkot összefogok.
3. A tetejét tojással lekenem.
4. Sütőpapíros sütőlapra teszem, és 180°C-on 15-20 perc.
Én a szilvalekvárra egy kevés darált diót is szórtam. Nagyon finom, egyszerű sütemény. Ebből a mennyiségből 30 db lett
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, annyi különbséggel, hogy a kardamomot kis mozsárban porrá őröljük és így keverjük a lisztbe. Letakarva, meleg helye...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesEgy műanyag vödör aljába beleteszem a vizet, az élesztőt, a lisztet és a sót. Összekeverem, majd rápattintom a vödör tetejét és egy melegebb helyre teszem. (Ez nálam most az udvar...
Elkészítési idő: 15 óra Nehézség: KözepesSzitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az élesztő két kanál liszt a kimértből, keverjük össze és futtassuk fel. Ha felfutott az élesztő,mehet a lisztbe a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű