1 evőkanál sertészsír
75 g szalonna (füstölt)
4 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
0.5 csapott mokkáskanál fehérbors (őrölt)
1 db TV paprika
1 db paradicsom (nagyobb)
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
350 ml víz
200 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a sertészsíron. Amikor kapott egy kis színt, kiszedjük a zsírból.
A hússzeleteket széleit bevagdossuk, enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A húsok mindkét oldalát kissé megpirítjuk a szalonna zsírjában. Amikor elkészült, kivesszük a zsírból, és alufóliával lefedve félretesszük.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd elkezdjük pirítani a visszamaradt zsíron. Visszatesszük mellé a pirított szalonnát is.
Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Pár percig forraljuk, majd beletesszük az elősütött hússzeleteket. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Amikor megpuhult a hús, kivesszük a szaftból. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd adunk hozzá a szaftból. Alaposan összekeverjük, majd az edénybe öntjük. Pár percig forraljuk, majd amikor besűrűsödött, visszatesszük bele a húst.
A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforraljuk a vizet és beledobjuk a leveskockát. Megpucoljuk a burgonyát és kockákra vágjuk. Megmossuk a hagymát és szárával együtt karikákra vágjuk. Felkockázzuk a paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: 50 perc Elkészítés menete: A tésztát főzd félkeményre, szűrd le és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, a szalonnát vágd fel. Egy nagyobb, mély serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott krumplit héjában megfőzöm, de csak majdnem teljesen puhára. Közben mellette egy másik lábosban megfőzöm a tojásokat is, 5 perces keménytojásra, majd mindkettőt hagyom l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű