1 kg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál lecsóalap
2 bögre rizs - fehér (száraz)
1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi feketebors (őrölt)
só
0.5 dl étolaj
6 bögre víz
A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajat hevítünk, ebben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
A hagymát sózzuk, így több levet ereszt, majd borsozzuk. Hozzáadjuk a lecsós alapot és kb. 5-6 percig hagyjuk még pirulni.
Beletesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor már úgy látjuk, hogy nem enged több levet, akkor pirospaprikával színezzük.
Összekeverjük, majd 4 bögre vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Közben, ha szükséges pótoljuk a vizet és sózzuk. Nem biztos, hogy szükséges a 6 bögre víz!
Mikor a hús megpuhult, beleöntjük a rizst, és sűrűn kavargatva készre főzzük.
A gázt akkor zárjuk el alatta, mikor már éppen csak egy kevés lé van a rizsen. Ekkor lefedjük, és hagyjuk állni, hogy a rizs magába szívja a megmaradt levet.
Savanyúsággal, még melegen kínáljuk. Jó étvágyat!
A gombák tönkjét kiszedjük és egy kissé kikaparjuk a belsejét. A kiszedett részeket egy késes aprítóba tesszük és ledaráljuk. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes8 kifli A kifliket felszeleteljük kb. 1 cm-es karikákra, a darált diót egy tálban összekeverjük a 6 dkg cukorral és egy kis fahéjjal. A tojások sárgáját beleütjük egy lá...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA baconös-sajtos csirkemell elkészítéséhez egy kiolajozott tepsit kibélelünk a bacon felével. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű